Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, afirmă că s-a consultat cu avocaţii partidului pentru plângerea către Parchet în legătură cu alegerile din 27 septembrie şi susţine că nu s-a simţit abandonată de către colegii din conducerea PSD în legătură cu acest demers. Firea a afirmat că voir fi puse la dispoziţia procurorilor ”toate dovezile din secţiile de vot, toate procesele verbale viciate”, ar dacă se va dori cu adevărat se va face o anchetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem în Bucureşti 65.000 de voturi nule. Să înţeleg că 65.000 de bucureşteni nu au ştiut să voteze, nu, pentru că acele buletine de vot au fost introduse în urnă şi, de către comisie, au fost declarate nule, în sensul mâzgălite, viciate, puse mai multe ştampile, pătate, îndoite. 10% dintre biletinele  folosite în Bucureşti sunt nule, o cifră foarte mare”, a afirmat, luni, Gabrel Firea.

”Eu am primit - şi mulţumesc tuturor – 250.000 de voturi, la o distanţă de 30.000 de voturi faţă de candidatul Dreptei, în condiţiile în care avem 1,8 milioane de alegători în listă pentru cele 1.270 de secţii de votare. Doar 25 de voturi la fiecare secţie dacă erau aranjate şi, iată că este cifra cu care mă distanţez. Vom vedea”, a ai airmat primarul general în funcţie.

Firea reclamă multe probleme în legătură cu scrutinul din 27 septembrie.

”Multe procese verbale modificate cu carioca, plus multe cre nu dau cheia, altele care una scrie pe procesul verbal de la secţie, alta scrie pe site-ul AEP. Foarte multe vicii. Vom vedea dacă cineva va fi sensibil la toate aceste erori care s-au înregistrat în această perioadă sau «câinii latră, caravana trece»”, a mai declarat Firea.

Aceasta aprecizat că, pentru plângerea către Parchet, a lucrat ”cu avocaţii care colaborează cu PSD Bucureşti, PSD naţional”.

”În legătură cu afirmaţia despre colegii care se delimitează de demersurile mele fac o singură apreciere. Cine are ceva de spus să spună direct în faţă şi nu pe surse. Dacă ne întoarcem la vremurile în care dialogăm între noi, colegi fiind, pe surse, pe anumite site-uri care oricum ne sunt ostile şi care toată campania au făcut contracampanie pentru noi, nu este bine. Eu nu cred că cineva din conducerea partidului poate să se opună la aflarea adevărului şi poate să se opună la respect faţă de cetăţeni. Cred că cineva a vrut să bage din nou băţul prin gard în ceea ce ne privete şi să ne supărăm între noi. Nu m-am simţit că sunt abandonată de colegii mei, chiar dacă asta s-a încercat să se sugereze”, a mai menţionat Firea.

Întrebată despre plângerea către Parchet, Firea a afirmat: ”Punem la dispoziţia organelor de anchetă toate dovezile din secţiile de vot, toare procesele verbale  viciate, corectate, îngroşate, cu pix, cu carioca, toate cifrele care nu ies. Nu au cum să iasă, au fost umflate pentru contracandidatul meu. Să se verifice şi voturile nule – de ce au fost trecute la nule după ce au fost introduse în urnă. Dacă se va dori o anchetă cu adevărat se va face. Dacă nu, ne vedem pe 6 decembrie la parlamentare, unde sperăm seă se fure mai puţin”.

Gabriela Firea a anunţat, duminică, că intenţionează să se adreseze Parchetului, pentru că este clar că alegerile locale din Bucureşti nu au fost corecte şi legale, fiind şi probe în acest sens.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.