Gabriela Firea a anunţat că nu intenţionează să depună plângere penală împotriva preşedintelui USB, Nicuşor Dan, în legătură cu acţiunile acestuia de după alegerile locale, senatoarea precizând că îşi propune să găsească o formă de colaborare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nici eu, nici PSD Bucureşti nu vom depune plângere penală împotriva lui Nicuşor Dan. Viziunea noastră este de a găsi o formă de colaborare, nu să ne certăm”, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii marţi.

Firea precizează că îşi va menţine poziţia chiar şi în cazul în care autorităţile nu se vor autosesiza în privinţa liderului USB.

După cum am spus şi în campanie, eu vreau să colaborez cu domnul Nicuşor Dan, nu să mă lupt cu dânsul. Aşadar, dacă autorităţile nu se vor autosesiza cu privire la acţiunile produse de domnul Nicuşor Dan după încheierea campaniei, noi, cei de la PSD, nu vom depune plângeri penale împotriva sa”, .

Uniunea Salvaţi Bucureştiul cere renumărarea voturilor de la alegerile locale din 17 secţii din Sectorul 1, solicitarea urmează să fie analizată şi soluţionată cel mai probabil marţi, a declarat pentru News.ro preşedintele Biroului Electoral al Sectorului 1, procurorul Alexandru Stoian.

Acesta a precizat că pe mail a fost primită o “întâmpinare” de la USB, care urmează să fie luată în discuţie şi să se decidă dacă în cele 17 secţii de vot indicate de solicitant vor fi renumărate voturile.

Liderul USB, Nicuşor Dan, a scris luni, pe pagina sa de Facebook, că USB nu a avut delegaţi în 36 de secţii de vot din Sectorul 1, iar în acestea “PSD a câştigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / secţie în defavoarea noastră)".

“În sectorul 1 au fost 163 de secţii. Am avut delegaţi în 126 de secţii. În ele, Clotilde Armand a câştigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / secţie pentru noi)”, a scris Nicuşor Dan.

Duminică seara, rezultatele exit-poll-ului realizat de IRES o indicau pe Clotilde Armand, candidatul USB, cu cele mai multe voturi, respective 31,4, fiind urmată de Daniel Tudorache (Alianţa PSD+UNPR) - 30,5%.

Primele rezultatele provizorii publicate de Biroul Electoral Central pentru Bucureşti arătau o răsturnare de situaţie în Sectorul 1, atât faţă de sondajele exit-poll, cât şi faţă de rezultatele provizorii anterioare publicate, Clotilde Armand având 28,73% din sufragii, iar Daniel Tudorache - 31,14% din voturi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.