Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse anunţă, joi, că a dezvoltat o aplicaţie, KidsUkraine, pentru a oferi autorităţilor implicate în gestionarea crizei refugiaţilor informaţii, în timp real. Ministrul Gabriela Firea afirmă că, astfel, în fiecare moment, instituţiile statului ştiu exact numărul locurilor disponibile, din întreaga ţară, pentru primirea şi cazarea copiilor neînsoţiţi care vin din Ucraina. Platforma este deja operaţională, de o săptămână. De la începutul crizei umanitare din Ucraina, 528 copii care au intrat neînsoţiţi în România, iar 225 dintre ei sunt în continuare în centrele din ţara noastră. De la începutul crizei umanitare din Ucraina, 528 copii care au intrat neînsoţiţi în România, iar 225 dintre ei sunt în continuare în centrele din ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Copiii ucraineni trec printr-o dramă fără margini. De la începutul acestei agresiuni militare neprovocate din Ucraina, am căutat permanent soluţii pentru a ajuta orfanii care au ajuns la noi în ţară. Iar acolo unde a fost vorba de copii neînsoţiţi de părinţi, am căutat soluţii ca aceştia să ajungă înapoi la familie. La situaţia delicată a acestor copii ne-am gândit când am conceput aplicaţia KidsUkraine, o platformă online destinată exclusiv gestionării integrate a situaţiei copiilor care intră în România fără un părinte sau tutore legal, a scris Gabriela Firea pe Facebook 
 
Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie şi cu sprijinul UNICEF, a dezvoltat această aplicaţie pentru a oferi autorităţilor implicate în gestionarea crizei refugiaţilor informaţii, în timp real. Astfel, în fiecare moment, instituţiile statului ştiu exact numărul locurilor disponibile, din întreaga ţară, pentru primirea şi cazarea copiilor neînsoţiţi care vin din Ucraina. În plus, platforma reuneşte toate informaţiile relevante despre serviciile sociale de care au nevoie aceşti copii şi este accesată de toate Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din ţară.
 
Reprezentanţii din fiecare judeţ introduc date actualizate, iar pe baza acestor informaţii vor fi generate rapoarte “la zi” asupra numărului de locuri ocupate şi al celor disponibile în fiecare judeţ şi la nivelul Municipiului Bucureşti.
 
Potrivit ministrului Familiei, ”platforma este deja operaţională, de o săptămână, şi este folosită de specialiştii din Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din întreaga ţară şi de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.
 
Ministerul mai precizează că, de la începutul crizei umanitare din Ucraina, 528 copii care au intrat neînsoţiţi în România, iar 225 dintre ei sunt în continuare în centrele din ţara noastră.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.