Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care candidează din partea PSD pentru un nou mandat, a declarat că Traian Băsescu ”este un contracandidat”, iar ea nu îl subestimează pe niciunul dintre contracandidaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebată, la TVR 1, marţi seara, cum i se pare candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Bucureşti, Gabriela Firea a declarat că ”este normal în politică”.
 
”Normală pentru că orice persoană are dreptul să candideze. Dacă dumnealui consideră că merită să fie ales şi are ce să spună în această campanie, de ce nu, până la urmă? Am înţeles din declaraţiile domniei sale că are dreptul să candideze pentru că acel verdict de colaborare cu Securitatea nu este definitiv sau a contestat şi aşteaptă un rezultat în instanţă. Prin urmare, este normal în politică, fiecare persoană să îşi cântărească şansele, să vină cu un program în faţa cetăţenilor. Nu mi se pare hilar, aşa cum s-a prezentat în aceste zile, nu mi se pare nici neobişnuit, cum prezintă anumiţi analişti, şi de asemenea nu mi se pare că ar contrabalansa negativ situaţia mea”, a spus Firea.
 
Gabriela Firea a adăugat că nu îşi subestimează contracandidaţii.
 
”Este un contracandidat şi eu nu subestimez niciun contracandidat. Eu nu voi veni niciodată în faţa publicului să spun că cei 4-5- 6- 9 candidaţi sunt slabi sau nu au merite”, a declarat Firea.
 
Primarul Capitalei a susţinut că în timpul mandatului său a reuşit să elimine ”firmele căpuşă”.
 
”Pot să spun ceva apăsat în ceea ce priveşte companiile. Acum patru ani, în campania electorală am declarat foarte clar ce vreau să fac ca primar general, am afirmat şi m-am ţinut de cuvânt, că voi elimina cele 4-5 firme căpuşă. De 20 de ani aceleaşi firme aveau contracte cu Primăria Capitalei şi fac lucruri de mântuială pe preţuri foarte mari. Am spus că vreau să transform Bucureştiul în Viena, în Viena sunt exact aşa cum am făcut eu şi echipa mea, sunt companii municipale care prestează servicii de utilitate publică la tarife foarte bune, corecte, deci nu umflate şi calitate. Când am ajuns la Primărie erau 860 de oameni, cei mai mulţi angajaţi în perioada domnului Băsescu şi domnului Videanu, dar nu mi-am permis să vin să spun că angajaţii din primărie sunt toţi sinecurişti, deşi ştiam parte dintre ei cum erau angajaţi”, a mai declarat edilul.
 
Gabriela Firea a adăugat că o amuză strategiile partidelor de dreapta.
 
”Acum patru ani am venit ca un cetăţean onest, din societatea civilă, şi am venit cu sufletul deschis să contribui la realizarea unui oraş mai modern şi să arăt că îmi pasă. Mă amuză aceste strategii pe care le fac partidele politice, în special cele de dreapta, care îşi consumă foarte multă energie. Se ceartă între ei pentru ciolan, împart funcţii, deşi nu le-au câştigat. E o bătălie pe caşcaval, eu aşa o văd”, a precizat Firea.
 
Întrebată de ce nu s-a reuşit o alianţă a PSD cu Pro România şi ALDE privind candidatura la Primăria Capitalei, Firea a declarat că la aceste alegeri se votează omul, şi nu partidul.
 
”Cred că suntem pe un drum înfundat, e o falsă problemă, ne apropiem de alegerile locale şi nu parlamentare. La alegerile locale oamenii aleg oameni. De ce să mă zbat să fac trocuri politice. Ei au vrut să acumuleze, în demagogia lor, voturi. Noi acum alegem un om în care investim încredere”, a mai declarat Firea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.