Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunţat că 50 milioane de euro din PNRR este suma ce va fi alocată pentru realizarea unui număr de 150 de servicii de zi la nivel local dedicate protecţiei copilului: centre de zi, centre de recuperare pentru copii cu dizabilităţi, centre de consiliere pentru copii cu părinţi plecaţi în străinătate, prin bugetul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul precizează că, pentru obţinerea fondurilor vor putea aplica primăriile şi ONG-urile, iar finanţarea va asigura cheltuielile pentru construcţia şi/sau dotarea centrelor, precum şi funcţionarea lor timp de 8 luni după inaugurare.
 
”Am avut primele întâlniri cu specialiştii ANPDCA pentru a verifica stadiul angajamentelor pe care trebuie să le îndeplinim, în calitate de autoritate de implementare, precum şi termenele asumate faţă de Comisia Europeană. Pentru obţinerea fondurilor vor putea aplica primăriile şi ONG-urile din întreaga ţară”, spune Gabriela Firea. 
 
Ministrul Familiei mai arată: ”Vrem să utilizăm cât mai eficient aceste fonduri, să nu avem întârzieri în depăşirea jaloanelor din foaia de parcurs”.
 
Potrivit Gabrielei Firea, ”copiii din familiile vulnerabile din întreaga ţară trebuie să aibă acces, cât mai repede, la acest tip de servicii, care le pot marca viitorul”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.