Deputatul Gabriel Zetea (PSD) a declarat joi, despre o lege a lobby-ului, că deocamdată în România nu am avut încă suficientă înţelegere politică, transpartinică, între partide pentru a trece această lege care dezvoltă comunităţile locale. El a precizat că legea parteneriatului public-privat, discutată şi rediscutată în Parlamentul României, nu este una ofertantă, pentru că nu oferă autorităţilor locale condiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriel Zetea a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News, despre dezvoltarea turismului din Maramureş, că ”secretul este dacă vom avea o lege a parteneriatului public-privat care să fie ofertantă şi pentru unii şi pentru alţii”. „

”Din păcate, în momentul de faţă legea parteneriatului public privat, discutată şi rediscutată în Parlamentul României, nu este una ofertantă. Nici nu oferă autorităţilor locale condiţiile. Nu e o lege uşor de făcut. Mai avem un an de zile. Sunt câteva restanţe foarte mari pe care le avem în Parlament”, a precizat liderul PSD Maramureş. 

Gabriel Zetea a precizat despre legea lobby-ului că ”nu a existat niciodată voinţă politică pentru a lua o legislaţie europeană, americană” şi a o transpune în legislaţia din România. 

”Deocamdată în România, chiar dacă am vorbit foarte mult despre acest lucru, chiar dacă am avut declaraţii politice (...) nu am avut încă suficientă înţelegere politică, transpartinică, între partide, pentru că nu doar un partid poate să treacă astfel de legi, pentru a trece această lege care dezvoltă comunităţile locale”, a arătat Zetea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.