Deputatul PSD Gabriel Zetea a afirmat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre compensarea preţului la carburanţi că premierul Nicolae Ciucă şi-a asumat această măsură, în urma discuţiilor din coaliţie şi va lua decizia până vineri, iar asta înseamnă că săptămâna viitoare pot să urmărească deja efectele Ordoananţei. Dacă nu se întâmplă nimic în 2 sau 3 săptămâni, PSD revine în coaliţie cu propunerile, a mai afirmat deputatul, arătând că o scădere de 20% a adaosului comercial, ar duce preţul undeva la 7 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PSD nu a propus evident această măsură, noi am propus o altă măsură, legată de plafonarea preţului şi în special a adaosului comercial al distribuitorilor, pe tot lanţul comercial, astfel încât să scadă cu adevărat preţul la pompă.  Asta e o scădere destul de mică. Datoria premierului e să facă legislaţie şi a celor care lucrează  în domenu să o respecte. Dacă ar fi o discuţie cu benzinăriile, asta înseamnă că există un parteneriat între Guvern şi benzinării. Dacă va fi un preţ impus, înseamnă că e o plafonare”, a afirmat Zetea. 

El a precizat că ”PSD va urmări îndeaproape ca această măsură pe care premierul a anunţat-o şi pe care şi-a asumat-o, în urma discuţiilor din coaliţiei, să fie impementată aşa cum a fost anunţată”. 

”Dacă nu va fi implementată aşa, vom cere instituţiilor să facă verificările necesare pentru a vedea de ce nu se respectă. Până la urmă, e o decizie pe care premierul a luat-o. În acelaşi timp, vom reveni şi vom  repune pe masă propunerile PSD în ceea ce priveşte scăderea preţului la carburanţi”, a m ai afirmat Zetea.

Deputatul PSD a menţionat că se poate merge pe modelul măsurilor luate în energie şi să avem un preţ plafonat pe întreg lanţul de distribuţie.

”Dacă vorbim de o scădere de 20% a adaosului comercial, vorbim de un preţ undeva la 7 lei, cât a propus PSD. Dacă avem dorinţa de a da oamenilor carburanţi ieftini, renunţăm temporar la piaţa liberă, avem un preţ plafonat, ca şi la gaze şi enegie, şi vedem că discuţia este şi în G7”, a explicat Gabriel Zetea.

Despre când va fi implementată decizia, Zetea a spus că a înţeles că premierul până vineri va da Ordonanţa şi urmează ca benzinarii să se pună de acord.

”Săptămâna viitoare putem să urmărim efectele acestei OUG. Dacă nu se întâmplă nimic în două, trei săptămâni, PSD revine în coaliţie cu propunerile”, a arătat parlamentarul PSD. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.