Preşedintele CJ Maramureş şi liderul filialei PSD Gabriel Zetea se declară şocat de acuzaţiile împotriva Sorinei Pintea - arestată pentru luare de mită - şi anunţă că va numi o conducere interimară, va dispune o anchetă privind achiziţiile la Spitalul Judeţean, unde aceasta era manager, şi va propune suspendarea din partid a Sorinei Pintea şi a tuturor celor care ar putea avea legătură cu acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 ”Sunt Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş şi Preşedintele PSD Maramureş şi am obligaţia de a lua măsuri concrete în zilele care urmează. Voi propune, luni, elaborarea unui act administrativ pentru instalarea unui manager interimar la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Doctor Constantin Opris" din Baia Mare care să asigure buna funcţionare a spitalului în condiţiile de restricţionare a accesului în spital din cauza coronavirusului şi vom demara o anchetă a Corpului de Control al Consiliului Judeţean la Serviciul de achiziţii publice a spitalului. Voi propune, de asemenea, suspendarea din PSD a doamnei Pintea şi a tuturor celor care ar putea avea legătură cu acest caz până la soluţionarea în instanţele de judecată a acuzaţiilor. Voi cere Conducerii Centrale Interimare a PSD modificarea Statutului PSD pentru implementarea imediată a unui set de măsuri pentru că actele de corupţie să fie pedepsite aspru din punct de vedere politic. Cei care fac parte din PSD trebuie să fie în primul rând oameni cinstiţi iar PSD are obligaţia de a fi în prima linie a luptei anticorupţie în România!”, a scris Zetea pe Facebook. 
  
 El afirmă, insă că este şocat de acuzaţiile care sunt îndreptate în aceste zile împotriva Sorinei Pintea, cu care spune că a colaborat foarte bine. 
  
 ”Am colaborat foarte bine în ultimii ani, politic şi profesional, cu managerul de spital şi ministrul Sorina Pintea şi tocmai de aceea aceste acuzaţii vin ca un şoc personal. Am încredere că Justiţia din România va face lumină în acest caz şi sper ca familia Sorinei să fie tare şi să treacă peste acest moment extrem de dificil. Familia sa ( Ovidiu, Ionuţ, Cătălin şi Simina) a fost alături de Sorina şi în ultimele săptămâni când o boală gravă o ţinea departe de viaţa publică şi sper că Dumnezeu să le dea înţelepciunea să treacă sănătoşi peste această cumpana”, precizează Gabriel Zetea. 
  
 El precizează că deciziile privind spitalul au legătură cu bună funcţionare a unitătii medicale. 
  
 ”A nu se înţelege că o consider vinovată sau nevinovată pe Sorina Pintea sau că aprecierea mea pentru eforturile şi dedicaţia pentru pacienţi este mai scăzută. Nu am nici cea mai mică bănuiala că nu a fost un ministru corect, chiar foarte corect. Consider că a fost cel mai bun ministru al sănătăţii pe care l-am avut în ultimii an”, mai ţine să sublinieze Gabriel Zetea.

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, acuzată de luare de mită, a primit sâmbătă mandat de arestare pentru 30 de zile, conform deciziei Tribunalului Bucureşti.

Pintea a fost reţinută de DNA sâmbătă dimineaţă, fiind acuzată de luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Conform referatului cu propunerea de arestare preventivă, Sorina Pintea a exclamat ”Super tare!” după ce a aflat că că a primit suma de 120.000 de lei pentru contractul de modernizare a unui bloc operator la Spitalul Judeţean, dar şi ”Perfect!”, în momentul în care a aflat că i-a fost acceptată propunerea de a-i fi remis echivalentul a 7% din valoarea contractului.

  
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.