Nicuşor Dan a anunţat, pe Facebook, că USR a strâns semnăturile necesare pentru depunerea candidaturilor în Diaspora anexând postării o imagine în care apărea fotografia cântăreţului Fuego peste care era suprapus sloganul ”Noi promitem că n-o să le dăm tot Fuego”. În replică, artistul îi transmite preşedintelui USR că nu este în regulă că se foloseşte de numele şi imaginea altcuiva şi îl invită pe Dan să se folosească în campanie de armele proprii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicuşor Dan a anunţat, marţi seara, că USR a adunat semnăturile de susţinere pentru ca partidul să depună liste cu candidaţi în circumscripţia din diaspora. ”Noi credem că parlamentarii ar trebui să fie parlamentari, nu impresari. «Parlamentarii diasporei» de până acum au crezut invers, că un concert «rezolvă» problemele românilor din afara ţării. De aceea, noi ne vom ocupa de problemele voastre serioase, nu de turneele lui Fuego. Da, am strâns semnăturile necesare candidaturii USR în diaspora!”, a anunţat Dan.

Cântăreţul Fuego s-a arătat deranjat, tot printr-o postare pe Facebook, de folosirea imaginii şi numele său într-o campanie electorală în care nu are niciun fel de implicare.

”De ce ar fi nevoie ca un om integru şi profesionist să facă apel la asemenea subterfugii, dornice de a stârni reacţii? Nu văd cum o platformă politică sau o anumită ideologie, ori vreun plan de campanie m-ar putea include pe mine şi muzica mea. Să ne înţelegem! Eu de mai bine de trei ani nu mai cânt în nicio campanie electorală. Oricum am fost întotdeauna apolitic, considerând acest domeniu unul care nu are a face cu ceea ce transmit eu”, a scris Fuego.

Mai mult, artistul susţine că a fost onorat de fiecare dată când a avut ocazia românilor care au plecat în străinătate. ”În diaspora este o onoare să cânt şi ori de câte ori am ajuns, în orice context, am făcut-o cu mare satisfacţie şi împlinire pentru că am putut aduce un pic de alinare celor plecaţi! Numai că nu se întâmplă asta foarte des. În ultimii cinci ani am cântat doar de câteva ori. Oamenii aceia au plecat din România din anumite motive. Acestea cred eu că ar trebui să-i ridice semne de întrebare domnului care consideră că eu sunt «principalul inamic al diasporei româneşti»”, a afirmat Fuego.

El susţine că, împreună cu alţi artişti precum Irina Loghin, Sofia Vicoveanca, Benone Sinulescu şi alţii, a încercat doar să le mai aline dorul de casă românilor care acum trăiesc în străinătate.

”Iar dincolo de toate acestea, nu mi se pare în regulă să te foloseşti, la propriu, de numele şi imaginea cuiva, care nu are legătură cu tine şi ideile tale, pentru a câştiga un mandat timp de patru ani. Nu cred că e un start pe măsură. Personal, am ştiut mereu să-mi transmit gândurile şi mesajele fără să apelez la cineva. E mai onest şi mai principial să lupţi cu armele proprii!”, a conchis Fuego.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.