Fostul ministru al Culturii Daniel Breaz, care a demisionat din PSD în august 2020, reclamând un ”leadership haotic”, s-a înscris în PNL Alba Iulia. ”Am credinţa că alături de Partidul Naţional Liberal voi avea şansa de a construi”, afirmă Breaz, care este rectorul Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am decis să mă întorc în arena politică. Şi asta pentru că vreau să pun în slujba comunităţii albaiuliene toată experienţa şi maturitatea politică dobândite de-a lungul carierei mele. Politicile publice bazate pe evidenţe sunt cele care ar trebui să stea la baza fiecărei decizii. Am găsit în echipa PNL oameni politici care îmbrăţişează aceeaşi idee, dispuşi să pună comunitatea şi binele acesteia pe agenda de priorităţi. Am credinţa că alături de Partidul Naţional Liberal voi avea şansa de a construi”, a scris Daniel Breaz pe Facebook, luni.

În august 2020, fostul ministru al Culturii Daniel Breaz demisiona din PSD, cu o zi înaintea Congresului extraordinar al partidului.

”Este atât de frumos să ştii unde mergi, să îţi cunoşti direcţia, spunea Samuel Beckett. Îi dau dreptate pentru că mai bine de două decenii am avut o direcţie clară, sub umbrela unor principii şi obiective cu care am rezonat. O cultură organizaţională pe care o înţelegeam şi la construcţia căreia am pus umărul. PSD a fost un partid care avea întipărit în carta fundamentală a valorilor datoria de a servi interesul public. Iar această dimensiune, corelată cu dorinţa mea – acel “ce mă mână în luptă”, motivaţia personală – m-au determinat să fac pasul spre politică. Şi am crezut că PSD nu va conteni să renunţe la apropierea de cetăţean şi la creionarea politicilor menite să aducă bunăstare în societate. Prezentul mă contrazice într-un mod brutal şi mi-a înfăţişat un PSD slab, incoerent, fără strop de logică în decizii. Un leadership haotic şi distanţat de reprezentarea intereselor cetăţenilor şi a celor care au crezut în acest partid”, scria atunci Breaz pe Facebook.

El remarca faptul că în PSD ”nu se mai gândeşte pe termen mediu şi lung, ci doar de azi pe mâine şi într-o paradigmă a supravieţuirii personale” şi că „s-a renunţat la proiecte pentru folosul societăţii şi s-au pus pe masă calcule ale puterii – un semn al disperării care au îndepărtat partidul de idealuri şi obiective înalte”.

”Toate acestea m-au determinat să închei parcursul politic alături de partidul în care am crezut că pot aduce plus valoare în societate. Din păcate, PSD în formula actuală are vocaţia de a ajunge un partid insignifiant pe scena politică. Lipsit de mentalitatea învingătorului şi cu acute semne de victimizare, cultura organizaţională actuală a privat partidul de elementul esenţial pentru o construcţie sănătoasă: încrederea. Iar această realitate o vedem nu numai noi, cei care am crezut în PSD, ci şi votanţii noştri. Cum să mai aibă, la rândul lor, încredere în noi? Nu mai pot să accept să fac parte dintr-un partid lipsit de identitate, fără principiile în care am crezut şi distanţat, considerabil, de binele societăţii”, afirmă fostul ministru social-democrat.

Breaz considera că partidul are nevoie de un suflu nou, de direcţie, de strategii coerente, nu de stratageme gândite în afara forurilor statutare. ”Acestea nu vor prinde contur cu leadershipul actual”, conchidea el.

În august 2019, Daniel Breaz a fost ministru interimar al Educaţiei, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Ecaterinei Andronescu de la acest minister.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.