Participanţii la Conferinţa Ministerială a Forumului Salzburg au discutat despre gestionarea în sistem integrat a consecinţelor agresiunii ruse împotriva Ucrainei, din perspectiva afacerilor interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu ocazia lucrărilor derulate astăzi în cadrul Conferinţei Ministeriale a Forumului Salzburg, participanţii au abordat teme complexe, privind gestionarea în sistem integrat a consecinţelor agresiunii ruse împotriva Ucrainei, din perspectiva afacerilor interne. În primul panel de discuţii au fost avute în vedere aspecte precum prevenirea traficului de fiinţe umane şi a traficului de armament dinspre Ucraina, securitatea cibernetică, protecţia infrastructurilor critice şi contracararea campaniilor de dezinformare coordonate de actori statali ostili”, a transmis, marţi, Ministerul de INterne, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că principalele repere ale celui de-al doilea panel au vizat teme de protecţie civilă, cu accent pe preluarea, în conformitate cu normele de drept internaţional, a refugiaţilor din Ucraina, acordarea de protecţie temporară şi asistenţă umanitară, precum şi pregătirea pentru posibile incidente nucleare în Ucraina. 

”În cadrul dialogului multilateral, miniştrii au agreat să întreprindă eforturi coordonate pentru a preveni eventuale fenomene de criminalitate transnaţională asociate războiului, inclusiv după încheierea acestuia, dar şi pentru a face faţă unor potenţiale incidente majore”, a mai transmis MAI.  

Reprezentanţi din nouă state ale Uniunii Europene şi din alte şapte ţări din vecinătatea Uniunii, dar şi din cadrul Comisiei Europene participă, începând de marţi după-amiază, la Conferinţa Ministerială a Forumului Salzburg care se desfăşoară la Bucureşti. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.