Prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur a declarat, miercuri, după prima zi de negociere pe domeniile din programul de guvernare cu PSD şi UDMR, că există ”uşoare discuţii cu cei din PSD care cer impozitarea progresivă şi a arătat că liberalii nu vor să sancţioneze din punctul acesta de vedere pe cei care capitalizează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am lucrat cu o parte din colegii din PNL şi PSD, cu domnul Sorin Grindeanu, la punerea de acord a celor două, trei programe de guvernare, programul PNL, programul PSD, UDMR a fost pus de acord cu noi săptămânile trecute, şi, până la momentul acesta, am parcurs zece domenii, zece ministere. Mâine dimineaţă vom continua, de la ora 10,00, cu domeniul muncii, sănătatea, cultura, mediul de afaceri şi învăţământul ca să finalizăm până poimâine într-o formă compatibilizarea programului de guvernare", a spus Gheorghe Flutur la finalul discuţiilor. 

El a arătat că PNL spune clar că nu doreşte să mai crească taxele şi impozitele în perioada următoare şi se vor ţine de acest angajament, al doilea aspect fiind păstrarea cotei unice de impozitare. 

”Aici au apărut nişte uşoare discuţii între noi şi cei din PSD care cer această impozitare progresivă, dar vor mai avea loc orele şi zilele viitoare discuţii pentru clarificarea avantajelor pentru mediul de afaceri, pentru dezvoltarea economică a acestei ţări", a spus Flutur, precizând că liberalii nu doresc sancţionarea celor care "capitalizează", referitor la propunerea PSD de suprataxare a marilor averi. 

"Eu pot să vă spun, ca o gândire liberală, dacă ai o valoare mai mare nu este un delict şi eu te sancţionez că tu ai ajuns să ai aceea valoare mai mare dacă tu ai fost mai harnic şi ai avut noaptea mai scurtă şi ai muncit. Adică, noi liberalii nu vrem să sancţionăm din punctul acesta de vedere cel care capitalizează. Aici fiecare poarte să spună cum vede, dar eu cred că noi trebuie să fim foarte sinceri cu electoratul. Noi trebuie să încurajăm şi acumularea cinstită de capital în această ţară. Nu să te pedepsesc dacă ai avut curajul să ai un anumit capital", a spus reprezentantul PNL. 

Gheorghe Flutur a mai arătat că i-a întrebat de dimineaţă pe cei de la PSD care este impactul financiar al impozitării marilor averi, şi câţi bani se adună pe impozitarea progresivă la buget în plus.

”Nu au o simulare să ne spună. Nu cred că trebuie să rămânem înţepeniţi în nişte proiecte, dar la nişte principii de dezvoltare să nu ne întoarcem noi în trecut, să ne frică dacă cineva acumulează un capital nu este ceva corect. Egalitarismul a fost în comunism şi nu a dat rezultate", a mai adăugat Flutur.

Întrebat dacă PNL ar accepta ca premierul să nu fie liberal, Flutur a răspuns: "Nu poţi să vorbeşti ceva la jumătate de drum. Suntem în negocieri în momentul acesta. Evident că PNL are premier astăzi, chiar dacă el este interimar, şi dorinţa este să continuăm cu premier liberal. Vom vedea". 
 
Întrebat dacă este vorba tot de Florin Cîţu, el a spus că asta e o altă discuţie care va fi stabilită în partid, şi în coaliţie şi cu preşedintele României.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.