Deputatul liberal Florin Roman a declarat că PNL „se desparte total” de acţiunile lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii. Acesta a amintit doar câteva momente din mandatul „plin de bâlbe” al ministrului, care în doar câteva luni petrecute la guvernare a făcut gafă după gafă şi a fost implicat în diverse dispute cu alţi oficiali ai statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mai întâi, aş dori să fac o precizare foarte clară. Partidul Naţional Liberal se desparte total de ceea ce face domnul ministru Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii într-un mandat plin de bâlbe – şi spunem asta nu de ieri, de astăzi, câţiva oameni din Partidul Naţional Liberal, ci de foarte multă vreme. Dacă e să luăm doar câteva momente, haideţi să luăm descentralizarea centrelor de vaccinare şi acea harţă cu aleşii locali, pentru că le-a dat domnul ministru sarcină să facă centre de vaccinare, dar nu le-a descentralizat şi resursele financiare. Haideţi să ne amintim de permanentul scandal cu colonelul Gheorghiţă, pe campania de vaccinare. Haideţi să ne uităm la ceea ce s-a întâmplat, aşa cum spuneaţi dumneavoastră, la «Matei Balş» şi din păcate, foarte recent acum, acest ultim episod de la «Foişor»”, a afirmat Florin Roman, duminică la postul B1 Tv.

Liberalul a adăugat că singurul adevăr pe care l-au spus Raed Arafat şi Vlad Voiculescu este că există o lipsă acută de paturi la ATI.

„Eu cred că singurul adevăr care s-a spus de către cei care gestionează această situaţie – şi aici mă refer la doctorul Arafat şi la ministrul Sănătăţii – a fost că într-adevăr, fiind o acută lipsă de paturi, e nevoie să găseşti alte paturi pe ATI, pentru că din păcate sunt foarte multe forme grave”, a explicat Roman. 

Chestionat dacă Raed Arafat şi Vlad Voiculescu au aflat vineri noapte despre nevoia de paturi ATI, deputatul PNL a explicat: „Aici intervine o discuţie serioasă. Eu îmi amintesc, dincolo de ceea ce aţi spus dumneavoastră, au fost două sau trei declaraţii publice ale Preşedintelui României, care făcea apel la cei care se ocupă de gestionarea pandemiei cu Covid, la ministrul Sănătăţii, la Raed Arafat, domne, măriţi numărul de paturi pe ATI întrucât, faţă de ceea ce s-a întâmplat anul trecut, acum sunt forme mult mai grave, iar oamenii vin ceva mai târziu la spital şi din cauza aceasta apar şi aceste forme grave”.

El a adăugat că este dezolant ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor, iar orice om sănătos la cap nu poate evacu pacienţii aflaţi sub tratament sau abia scoşi din operaţie „noaptea ca hoţii”.

„În schimb, ceea ce s-a întâmplat acolo este dezolant pentru orice om sănătos la cap, adică nu poţi să faci o evacuare a unor pacienţi bolnavi, aflaţi sub tratament, scoşi din operaţie, noaptea ca hoţii, ca să o spunem foarte clar şi direct. Dacă ştii că ai o problemă de evacuat, îţi pregăteşti din timp, sau dacă nu eşti în stare să o faci în timpul zilei, aştepţi până a doua zi, pregăteşti oamenii, vorbeşti cu ei, pentru că e foarte important să le explici de ce trebuie să facem acest lucru, dar nu faci ceea ce s-a întâmplat. Ceea ce s-a întâmplat este exemplul clasic de «aşa nu se face»”, a conchis Florin Roman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.