Vicepreşedintele PNL Florin Roman declară că se aştepta, cunoscându-l pe premierul Marcel Ciolacu, la o reacţie mai promptă în faţa acestor nemulţumiri ale fermierilor şi transportatorilor şi ca încă din primul moment să se aşeze la masa negocierilor, el precizând că nu a înţeles care a fost fundamentul pentru care practic s-a tergiversat destul de mult.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Roman a declarat la RFI despre protestele transportatorilor şi fermierilor că "protestul e în linie cu ceea ce se întâmplă practic în mai multe ţări din UE şi e clar că e o problemă la nivelul întregii Uniuni Europene, urmare a transportului cerealelor din Ucraina, dar şi a influenţelor pe care le are războiul asupra agriculturii la nivel european”.

”Foarte multe din solicitările fermierilor din punctul nostru de vedere sunt îndreptăţite, dar unele pot fi rezolvate imediat, altele va trebui foarte clar să avem un răspuns din partea Ministerului Agriculturii la cerinţele oamenilor", a arătat Roman.

Vicepreşedintele PNL aşteaptă soluţii şi de la Comisia Europeană. "Din ce am înţeles de la domnul ministru Boloş, zilele astea la Bruxelles va avea loc o discuţie cu Comisia, pentru că foarte multe din punctele pe fiscalitate au fost introduse sau scoase anul trecut, urmare a unor angajamente pe care din păcate le-am avut prinse de domnul Ghinea în PNRR (...). Eu cred că trebuie găsită o soluţie comună la nivel european şi problema trebuie tratată şi discutată foarte serios cu Comisia", a subliniat liberalul.

Florin Roman e de părere că premierul Marcel Ciolacu a avut o reacţie întârziată în privinţa protestului fermierilor şi transportatorilor.

"Eu mă aşteptam, sincer, cunoscându-l pe domnul Ciolacu, la o reacţie mai promptă în faţa acestor nemulţumiri ale fermierilor şi transportatorilor şi mă aşteptam ca încă din primul moment să se aşeze la masa negocierilor. N-am înţeles, vă spun foarte sincer, care a fost fundamentul pentru care practic s-a tergiversat destul de mult, chiar câteva zile au avut nevoie premierul şi ministrul Agriculturii să vină la masa dialogului cu cei nemulţumiţi, mai ales că totuşi vorbim de o zonă de agricultură, unde electoratul PSD-ului e destul de puternic pe zona asta", a afirmat Florin Roman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.