Deputatul PNL Florin Roman afirmă vineri că PNL va insista ca echilibrarea bugetară să se realizeze responsabil NU pe supraimpozitarea companiilor, ci pe combaterea evaziunii fiscale, reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului şi noile măsuri fiscale. El a mai spus că abordarea partidelor de Opoziţie de a iniţia o moţiune de cenzură, deşi legală, este iresponsabilă cu obiectivul României de a avea un buget sănătos şi o economie puternică în următorii ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În forurile statutare am discutat poziţia PNL privind pachetul de măsuri pentru echilibrarea bugetară. Totodată, în cadrul discuţiilor interne din PNL a fost reconfirmată poziţia PNL privind principiile care trebuie să ghideze negocierile cu Comisia Europeană. În acest sens, PNL va insista ca echilibrarea bugetară să se realizeze responsabil NU pe supraimpozitarea companiilor, ci pe cele trei direcţii anunţate de Guvernul Ciolacu, respectiv: combaterea evaziunii fiscale, reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, şi noile măsuri fiscale”, a transmis deputatul PNL.

Florin Roman arată că ”noile măsuri fiscale trebuie să protejeze, cât de mult posibil, mediul de afaceri”.

”România a încheiat primul semestru cu a doua creştere economică de la nivelul UE, iar dacă Guvernul Ciolacu pune o povară fiscală prea grea pe firmele din ţara noastră, riscăm să strangulăm dezvoltarea. Guvernul Ciolacu este obligat să evite măsurile de austeritate. Poziţia PNL este aici categorică. Iar angajamentul premierului Ciolacu de până acum a fost de a nu lua măsuri care să însemne reducerea veniturilor populaţiei”, a afirmat Roman.

Deputatul PNL continuă: ”PNL va merge în Coaliţie cu următoarele linii roşii de la care nu va abdica, indiferent de unele recomandări mai dure din rapoartele internaţionale: PNL va apăra sub orice formă păstrarea cotei unice de impozitare. Asta înseamnă ca nimeni nu-şi poate baga mâna in buzunarul omului care lucrează cinstit! PNL va susţine întreprinzătorii şi a impus menţinerea, păstrarea impozitului pe dividende,. Totodată, am impus menţinerea unui prag de 500.000 euro pentru micro întreprinderi. Apărăm astfel 220.000 de microîntreprinderi de la noi taxe. PNL susţine păstrarea cotei de TVA. Asta înseamnă ca nu vor creste nici preţurile, dar nici inflaţia! PNL susţine plata impozitului pe profit realizat de marile companii în România. Adică nu vor mai fi “companii deştepte” care să îşi externalizeze profitul in alte tari. PNL va susţine plafonarea CASS la PFA-uri. Asta înseamnă ca apărăm meseriile liberale”, arată Roman în comunicat.

Potrivit liberalului, PNL susţine introducerea unui pachet de facilităţi fiscale pentru investiţiile peste 50 de milioane de euro în România. ”Pentru ce facem aceste lucruri: Colectarea la buget a fondurilor necesare pentru a asigura co-finanţarea necesară pentru proiectele mari de modernizare a României: reţele de gaz, apă-canal, şcoli şi spitale, programul Anghel Saligny, majorările de salarizare pentru profesori, pentru alte categorii care au rol esenţial în modernizarea României, reforma pensiilor”, explică Florin Roman.

”De asemenea, PNL a salutat deschiderea Guvernului Ciolacu de a ţine cont de poziţia partidului nostru pe o seamă de măsuri discutate în această perioadă. Înţelegem, însă, că forma finală a măsurilor va depinde şi de discuţiile care vor fi purtate cu experţii Comisiei Europene. PNL înţelege, deci, miza acestui moment dificil pentru România şi va avea o poziţie constructivă în raport cu propunerile care vor veni de la Guvern în ceea ce priveşte pachetul de măsuri de echilibrare bugetară. De acest pachet de măsuri depinde nu doar respectarea angajamentului României în faţa Comisiei Europene de a reduce în acest an deficitul bugetar, dar şi dezvoltarea noastră economică pentru următorii ani”, mai precizează el.

Florin Roman subliniază că, în continuarea poziţiei PNL de a susţine pachetul de măsuri pentru echilibrare bugetară, au stabilit să susţină adoptarea acestui pachet prin procedura angajării răspunderii Guvernului. O astfel de procedură, este singura posibilă pentru adoptarea rapidă a măsurilor şi în forma convenită cu partenerii europeni.

”Considerăm că abordarea partidelor de Opoziţie de a iniţia o moţiune de cenzură, deşi legală, este iresponsabilă cu obiectivul României de a avea un buget sănătos şi o economie puternică în următorii ani. Mai ales ca reforma fiscală a fost prinsă in PNRR de faimosul userist, Ghinea. Dacă USR si dl Ghinea ar fi scris ZERO taxe noi, azi nu am fi fost puşi in situaţia de a discuta ce au impus ei in PNRR. PNL, evident, nu va susţine o astfel de moţiune, dacă va exista. Poate acum, vor înţelege şi cei care mai aveau dubii asupra compromisului unei guvernări cu PSD. Fără liberali, mediul privat şi cei care muncesc corect ar fi fost cei care ar fi decontat cel mai mult”, a completat Florin Roman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.