Liderul deputaţilor PNL Florin Roman afirmă că "mulţi se miră" că liderul deputaţilor USR Cătălin Drulă nu vrea la guvernare cu PNL, în condiţiile în care "s-a văzut la blatul USR-PSD pentru Iordache că unii din USR ar vrea cu PSD". "Guvernarea nu e joacă de copii, stimate coleg! Guvernarea înseamnă şi asumare, nu doar aruncarea de acuze împotriva PNL pentru prostiile pe care le-aţi făcut!", adaugă Roman.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mulţi se miră că Drulă de la USR nu vrea la guvernare cu PNL! Păi s-a văzut la blatul USR-PSD pentru Iordache, că unii din USR ar vrea cu PSD! Un prim pas de bun simţ era retragerea senatorului George Dircă din condiţia de subaltern al lui Iordache! Apoi, o recunoaştere oficială a unei greşeli politice cu siguranţa ar fi însemnat mult în ochii electoratului USR", a afirmat Florin Roman, într-o postare pe Facebook.

El a adăgat că Drulă a făcut şi o a treia "greşeală majoră".

"Guvernarea nu e joacă de copii stimate coleg! Guvernarea înseamnă şi asumare, nu doar aruncarea de acuze împotriva PNL pentru prostiile pe care le-aţi făcut!", a subliniat Roman.

Liderul deputaţilor USR Cătălin Drulă a scris, miercuri, pe Facebook că, dacă liberalii vor o majoritate cu USR, va fi nevoie de un premier care trece testul onestităţii şi loialităţii, test pe care Ludovic Orban l-a picat prin minciunile spuse la adresa USR cu privire la votul din Parlament pentru numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ.

"Ne întreabă multă lume cum vom colabora cu PNL la guvernare. Este simplu. Dacă vor majoritate cu USR, şi nu cred că-şi mai permit să-şi bată joc de români cu încă un USL, sunt câteva condiţii. Una dintre ele este retragerea din prim-plan a unor iordachi ca Florin Roman. O altă condiţie este că trebuie să lucrăm cu un premier care trece testul onestităţii şi loialităţii. Nu în faţa noastră, ci în faţa alegătorilor”, a scris Drulă pe Facebook.

El a afirmat că miercuri, ”Ludovic Orban, prin minciunile la adresa USR, a picat grav acest test”.

”Nu o să acceptăm să fim un CDR 2.0”, a scris Drulă.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, referindu-se la desemnarea lui Florin Iordache la şefia Consilului Legislativ, că aceasta arată o dată în plus că majoritatea PSD din acest Parlament trebuie să plece acasă. El a susţinut că singurii parlamentari care au votat cu candidatul susţinut de PNL Augustin Zegrean au fost cei de la PNL, sugerând că USR ar fi votat pentru Iordache. El a anunţat că după alegeri vor fi reformate toate instituţiile statului şi vor fi alungaţi ”toţi politrucii PSD plantaţi împotriva bunului simţ”.
 
Liderul USR, Dan Barna, a afirmat, tot miercuri, că ideea că USR ar fi votat pentru ca Florin Iordache să ajungă preşedinte la Consiliul Legislativ este ”absurdă” şi acuză PNL că a avut parlamentari care au votat în favoarea acestuia. Barna consideră că ”numirea lui Florin Iordache este o ruşine şi o palmă pentru statul român”.
 
Ulterior, liderul USR Dan Barna a scris pe Twitter: ”Cât de disperat eşti Ludovic? Nu iese guvernarea doar cu PMP şi UDMR? Atât de prost arată sondajele încât să ajungi la minciuni atât de ordinare despre USR?”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.