Deputatul PNL Florin Roman a declarat, marţi, la Parlament, despre negocierile pe care premierul desemnat Dacian Cioloş le-a anunţat cu cei de la PNL, că o decizie privind modul în care partidul se va raporta la această invitaţie va fi luată marţi seară, în şedinţa Biroului Permanent al PNL, dar a ţinut să precizeze că îi este greu să creadă că se mai poate construi ceva cu acesta, după votul USR la moţiunea de cenzură a PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”L-am anunţat pe premierul desemnat că va trebui să îşi finalizeze mai întâi negocierile cu cei cu care a generat o majoritate, cei 281 de parlamentari, cu cei de la AUR, cu cei de la PSD. Practic, aceasta este singura care stă în picioare, o majoritate care a dărâmat un Guvern, acum dînşii, cei care l-au dat jos trebuie să găsească cele mai bune soluţii să şi-l instaleze.

Florin Roman a spus că PNL va decide în Biroul Permanent de marţi seară dacă vor răspunde solicitării lui Dacian Cioloş de a veni la negocieri.

”Noi aşteptăm ca domnul Cioloş, cel care a fost principalul vinovat, din punctul nostru de vedere, pentru căderea Guvernului de dreapta, pentru că fără cele 80 de voturi ale USR nu ar fi fost respins. Prin urmare, i-a fost uşor să dărâme, acum va trebui să şi construiască”, a spus deputatul PNL.

Roman a ţinut să menţioneze că lui personal îi este greu să creadă că se mai poate negocia cu cel care a dat jos guvernul.

”Mie, personal, mi-e greu să cred că după ce a dărâmat guvernul de dreapta, după ce a fost susţinut de PNL pentru portofoliul agriculturii, pentru postul de comisar european, pentru postul de premier tehnocrat, iar domnul Cioloş a răspuns cu dărâmarea Guvernului, mi-e greu să cred că vom putea construi cu cineva care ştie doar să demoleze. Iar domnul Cioloş este foarte priceput în a demola, nu în a construi”, a mai comentat Roman.

Liderul USR Dacian Cioloş a declarat marţi că miercuri va avea loc o primă întâlnire la nivel de lideri cu UDMR şi PNL, pentru a discuta despre formarea unei majorităţi şi despre colaborarea la guvernare. De asemenea, vor avea loc discuţii şi cu reprezentanţii minorităţilor naţionale din Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.