Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, afirmă că, în ceea ce priveşte alegerea preşedinţilor de consilii judeţene, sistemul de vot direct a însemnat "naşterea generaţei de baroni puternici". "Acest sistem (...) este cel care l-a născut pe Mischie, l-a născut pe Arsene, acest sistem a însemnat naşterea generaţiei de baron puternici", consideră Roman.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"PNL a spus de la bun început că susţine alegerea primarilor în două tururi şi alegerea indirectă a preşedinţilor de consilii judeţene pentru a termina cu puterea baronului local", a spus Florin Roman, luni, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că este surprinzător că PSD "ţipă" că se schimbă regulile în timpul jocului.

"Vreau să vă reamintesc că domnul Ponta, prim-ministru al PSD, după momentul ruperii USL, a dat acea celebră ordonanţă 50, în 2014, august, care practic a legiferat traseismul în cazul a 500 de primari. Să mă ierte Dumnezeu, dar cred că PSD este ultimul care trebuie să deschidă gura pe subiectul respectării democraţiei", a afirmat Roman.

El a spus că, probabil în momentul în care USR va avea aleşi locali - primari, preşedinţi de consilii judeţene, vor înţelege mai exact cum funcţionează acest mecanism.

"Acum iertaţi-mă, pe mine personal mă interesează argumentul USR dacă ar avea o logică, dar vă întreb de ce nu mergem atunci pe un sistem unitar, adică atunci când îmi convine o situaţie spun că asta este democratic şi ce nu îmi convine spun că nu este democratic", a susţinut Roman.

Liderul deputaţilor liberali a afirmat că sistemul de vot direct a însemnat "naşterea generaţiei de baroni puternici".

"Acest sistem de care vorbiţi dumneavoastră (vot direct) este cel care l-a născut pe Mischie, l-a născut pe Arsene, acest sistem a însemnat naşterea generaţiei de baron puternici. Din punctul meu de vedere şi al PNL, alegerea preşedintelui de consiliu judeţean din rândul consilierilor este o procedură democratică întrucât spre deosebire de primari, unde municipiul, oraşul, comuna este o formă administrativă cuprinsă în Constituţie, în cazul consiliilor judeţene nu avem această prevedere. Este simplu pentru cine vrea să înţeleagă", a explicat Roman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.