Deputatul PNL Florin Roman a precizat că după 10 luni de la acuzaţiile de plagiat care i-au fost aduse şi care l-au făcut să demisioneze din funcţia de ministru al Digitalizării, universitatea i-a comunicat oficial că nu există probe privind un eventual plagiat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am demisionat din funcţia de ministru urmare a acuzaţiilor politice de plagiat, a unui întreg şir de minciuni şi mizerii care mi s-au pus in spate. La mai bine de 10 luni de la acele acuzaţii, universitatea îmi comunică oficial că nu există probe privind un eventual plagiat. Aşadar, singura instituţie care conform legii trebuia să se pronunţe, infirmă acuzaţiile de plagiat, în urma solicitării scrise”, a scris Florin Roman, miercuri pe Facebook.

Deputatul PNL a mai spus că face „aceste precizări întrucât este important să învăţam cu toţii, că dreptatea se face acolo unde spune legea, nu prin jocuri politice de culise. Aviz amatorilor!”.  

În luna decembrie a anului trecut Florin Roman a anunţat că a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, la scurt timp după ce ziarul Libertatea a publicat informaţia că acesta şi-a trecut în CV faptul că are licenţă la Universitatea „Babeş-Bolyai”, însă informaţia nu era adevărată.

Anterior, aceeaşi publicaţie a dezvăluit că Roman şi-a trecut în CV o carte care nu există şi, mai mult, şi-a plagiat lucrarea de masterat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.