Deputatul PNL Florin Roman a declarat, luni, la Antena 3, că PNL a decis depunerea mandatului de către premierul desemnat Nicolae Ciucă, după ce nu a reuşit să formeze o majoritate în Parlament. El spune că a doua decizie luată este flexibilizarea mandatului pentru formarea unei majorităţi stabile, şi a precizat că, din calculele făcute, o majoritate cu PSD este mult mai confortabilă decât una cu USR. PNL nu va renunţa să propună premierul, a mai arătat Roman.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E o decizie clară deja asumată de PNL, domnia sa ne-a anunţat că nu a reuşit să strângă o majoritate, în urma discuţiei cu colegii s-a luat decizia de depunere am mandatului şi a doua decizie este de flexibilizare a mandatului”, a spus Florin ROman, amintind că PNl avea două decizii luate, şi anume desemnarea lui Florin Cîţu ca propunere de premier şi una în care excludeau orice discuţie cu PSD.

El a arătat că discuţiile vor fi cu partidele democratice, mai puţin AUR, ”astfel încât să avem un guvern cu puteri depline cât mai repede”. 

Florin Roman a afirmat că, din calculele pe care le-au făcut, ”o alianţă PNL-USR-UDMR ar înseamna în jur de 244 de voturi, o majoritate la limită, în timp ce, pe cealaltă variantă, cu cele 157 de voturi ale PSD, 120 voturi PNL şi 30 voturi UDMR, se conturează o majoritate mai mult decât confortabilă, care ar permite dscuţii serioase despre o revizuire a Constituţiie”. 

El a ţinut să precizeze că liberalii nu vor renunţa la condiţia ca premierul să fie de la PNL. 

Deputatul PNL a mai spus că întreaga procedură de conturare a noului Guvern s-ar putea face în câteva zile. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.