Florin Manole, preşedintele PSD sector 1, a comentat, joi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, schimbul de declaraţii dintre liderii PNL şi PSD şi ultimul atac venit dinspre preşedintele PNL Florin Cîţu, la adresa ministrului Finanţelor, căruia i-a reproşat că a vorbit despre FMI şi recesiune. ”Am făcut şi noi o analiză la PSD, când a spus Florin Cîţu ce a spus Adrian Câciu, şi a spus de vreo patru ori, ultima oară în februarie 2021”, a spus Manole, amintind şi anii 2017 şi 2018, când Florin Cîţu declara, în ficare lună iunie şi noiembrie că nu mai mai sunt bani de pensii şi salarii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă dăm la o parte această poleială, rămâne fondul discuţiilor. Dacă ne uităm pe temele mari, şi nu văd niciuna dintre opinii împotriva interesului publlic, sunt nişte discuţii, pe nişte teme de interes public (..) tema cu FMI, împrumuturi,  este o temă legitimă. De ce să nu spui?”, a spus Florin Manole, despre discuţiile din ultima perioadă despre facturile la energie. 

 

Despre faptul că Florin Cîţu îl critica pe ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, că a făcut referire într-o declaraţie publică la FMI şi recesiune, ceea ce dă un semnal prost privind evoluţia ţării noastre, Florin Manole a comentat: ”Florin Cîţu din ce editie? Pentru că, de exemplu în februarie 2021, avem o declaraţie similară, cu copy paste, dar similară, şi mai sunt şi altele. Am făcut şi noi o analiză la PSD, când a spus Florin Cîţu ce a spus Adrian Câciu. Şi sunt vreo 4 puncte. De patru ori, o dată în februarie 2021”.

 

El a precizat că partidele nu ar trebui să se ascundă şi să discute aceste teme importante pentru români în afara spaţiului public.

”Ce să facem, să tragem draperiile şi discuţiile să fie doar între PNL, PSD şi UDMR?”, a afirmat el.

 

Manole a admis că aceste schimburi de replici pot să erodeze cooperarea dintre partide. ”Orice coaliţie se destramă, estimarea mea este că ţine până în 2024, şi nu am simţi în interiorul PSD că trebuie să se producă în ruptură pe termen mediu”, a spus social-democratul.

Manole a ţinut să amintească declaraţiile lui Florin Cîţu din anii 2017 şi 2018.

”Ce auzeam noi în fiecare iunie şi noiembrie, în 2017, 2018 (..) că nu mai sunt bani de pensii şi salarii în România. Florin Cîţu. Nimeni nu a spus atunci tu eşti iresponsabili, e ridicol, nu s-a întâmplat niciodată să nu mai fie bani de salarii şi pensii”, a spus Manole, arătând că ”sunt multe fumigene”.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a răspuns, joi, la acuzaţiile aduse de ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, care atrăsese atenţia că există riscul ca agenţiile de rating să reducă perspectiva României dacă se fac declaraţii ”care nu au sustenabilitate”, cu referire la îngrijorările exprimate de Cîţu privind inflaţia şi dobânzile.

”Eu nu am pomenit niciodată FMI sau recesiune, orice economist care lucrează în piaţa financiară ştie foarte bine că atunci când un ministru menţionează FMI sau recesiune, asta înseamnă că deja s-a discutat în ministerul respectiv, cu instituţiile internaţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.