Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a declarat, joi, despre vizita pe care o va efectua, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, în Ucraina, că nu ar avansa nici o dată, public, pentru că sunt şi motive de securitate şi tipul de vizită este dinamic. Cîţu a mai spus că va avea o discuţie şi cu premierul. ”Eu am încercat să fac şi să fie şi el acolo”, a spus Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Senatului a precizat că a primit invitaţia pentru a merge în Ucraina şi a făcut demersurile.”Se agrease o dată dar cred că o să fie mai multe delegaţii în aceeaşi zi, eu nu aş spune data, lucrurile sunt foarte în dinamică. Nu aş avansa nici o dată public, sunt şi motive de securitate şi tipul de vizită este dinamic sunt şi alţi preşedinţi de parlamennte în aceeaşi vizită”, a spus Florin Cîţu. 

Florin Cîţu a spus că a discutat cu premierul, înainte de asta.

”Eu am încercat să fac să fie şi el acolo, eu am relaţii cu el, nu ştiu dacă va fi în agenda vizitei dar eu o să am o discuţie şi cu premierul”, a mai spus el. 

Preşedintele Senatului a ţinut să menţioneze că invitaţia include şi vizite în zone care au fost afectate, precum Bucea.

Florin Cîţu a spus că a primit invitaţia cu ceva timp în urmă, înainte de Congresul PNL şi a menţionat că l-a informat pe preşedintele României. Cîţu a mai spus că de obicei vizita este de o zi, drumul mai mult. 

Despre mijlocul de transport cu care se va deplasa în Ucraina, Cîţu a arătat că sunt două variante. ”Încă discutăm, şi cei de la securitate se gândesc, în sensul de protecţie, şi vom vedea”, a arătat preşedintele Senatului. 

Despre discuţiile de la Kiev, Florin Cîţu a spus: ”Vom vedea după discuţia de acolo, noi mergem ca reprezentanţi ai Parlamentului, putem colabora din punct de vedere parlamentar, dar noi în România trebuie să facem mai mult în privinţa sancţiunilor impuse Rusiei, să fie aplicate în Romînia. Eu întotdeauna voi cere sancţiuni foarte dure pentru Rusia, pentru că doar aşa ne vom asigura că Rusia nu va începe o astfel de agresiuni în viitor, împotriva altor ţări”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.