Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, vineri, la sediul partidului, unde a doscutat cu Nicolae Ciucă şi preşedintele UDMR Kelemen Hunor, că premierul desemnat este responsabil de negocierea majorităţii, el arătând că după finalizarea programului de guvernare, Ciucă va depune Cabinetul luni sau marţi, miercuri urmând să aibă loc audierile, iar votul pentru noul Guvern, joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Cîţu a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, despre noul Guvern minoritar format doar din PNL şi UDMR. Preşedintele PNL a spus că luni seara sau marţi, vor veni în Parlament cu noul Guvern li cu programul de guvernare, miercuri se vor desfăşura audierile în comisiile de specialitate, iar votul pe joi. Despre structura noului Executiv, Cîţu a spus că ”sunt aceleaşi ministere pe care le-au avut până acum. ”Mâine, se va discuta pe programul de guvernare. Astăzi a fost doar o discuţie pe probgramul de guvernare. Vă asigurăm că este un programul de guvernare care răspunde problemelor urgente cu care se confruntă România”, a afirmat Cîţu, precizând că ”priorităţile pe termen scurt sunt criza sanitară şi cea din energie. Întrebat dacă PNL va negocia cu PSD susţinerea în Parlament a guvernului minoritar, Florin Cîţu a răspuns: ”Negocierea este responsabiluitatea premierului”. El a precizat că, pentru susţinerea în Parlament, crede că vor discuta şi cu USR-ul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.