Preşedintele PNL Florin Cîţu a revenit, luni, cu o nouă declaraţie de presă, după discuţiile premierului desemnat Nicolae Ciucă cu cei de la USR, precizând că nu s-a schimbat nimic în privinţa negocierilor pentru strângerea unei majorităţi în Parlament. Cîţu i-a atacat pe cei de la PSD şi USR, despre care spun că îşi doresc să se declanşeze anticipatele şi a cerut USR să îşi flexibilizeze mandatul, să voteze Guvernul minoritar PNL şi apoi să înceapă discuţiile pentru refacerea coaliţiei, în următoarele luni de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Preşedintele PNL a declarat, luni, că au tras concluziile acestei zile de negocieri şi nu s-a schimbat nimic dar că vor mai exista discuţii. 

 

”Orice discuţie despre mandat se va face în BPN nu o facem noi, câţiva oameni. Ar trebui să vă obişnuiţi că diferenţa între cum era condus PNL până acum cu decizia unui singur om, este în urmă. Astăzi decizia se ia în BPN, după discucţii, nu vom avea o decizie impusă”, a spus Cîţu, la sediul partidului.

El a precizat că PNL a făcut deja un pas important, a arătat responsabilitate, venind cu altă propunere de premier.

 

”Aş vrea să văd responsabilitate şi de la USR şi PSD. PSD a spus că nu vrea la guvernare, USR a plecat de la guvernare deci implicit nu vrea la guvernare. Soluţia responsabilă, astăzi, este să votăm acest Guvern”, a arătat el, precizând că asta ar arăta că şi USR şi PSD sunt resonsabile şi nu îi interesează doar ”planurile electorale.

Dacă nu, aşa cum am spus de fiecare data, toate planurile sunt pe masă, inclusiv alegerile anticipate”, a mai arătat el.

 

Despre perspectiva anticipatelor, Florin Cîţu a spus:”Se pare că PSD şi USR vor anticipate, ce am văzut în această perioadă au fost doar vorbe goale”.

 

El le-a cerut celor de la USR să îşi flexibilizeze mandatul şi să voteze Guvernul minoritar PNL, şi le-a transmis: ”Dacă rămân blocaţi într-o singură opţiune, nu avem ce discuta”. 

 

”Trebuie să vedem acel pas din partea USR, nu trebuie să treacă în Opoziţie, poate să susţină acest Guvern în Parlament”, a declarat Cîţu.

 

”PNL are o decizie în BEX de a nu mai guverna cu USR dacă votează o moţiune împotriva PNL, pe care nu au schimbat-o, dar totuşi au venit cu o concesie, schimbând candidatul de premier. Repet, USR are acum şansa să arate românilor că flexibilizează mandatul, votează un guvern minoritar, astăzi, rezolvăm repede această criză, şi apoi vedem mai departe ce se întâmplă, cum refacem coaliţia, avem cîâteva luni de discutat. Să refacem aşa, peste noapte, cum vrea USR, este imposibil”, a arătat Florin Cîţu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.