Premierul interimar Florin Cîţu, preşedinte al Partidului Naţional Liberal a declarat, joi, la Palatul Victoria, că liberalii sunt de acord să treacă peste acel moment al votului USR pentru moţiunea PSD, însă refacerea coaliţiei trebuie să se facă în jurul PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul PNL a afirmat că formaţiunea are deja o decizie a Biroului Execuviv, că nu pot fi la guvernare cu un partid care a votat o moţiune împotriva lor, dar că ”sunt de acord să treacă peste acel moment şi să se refacă coaliţia, în jurul PNL”. 

”Aud foarte mult în spaţiul public cuvântul responsabilitate de la cei care au votat cu AUR, au votat o moţiune PSD, împreună cu Aur, au demis un Guvern cu puteri depline şi suntem astăzi aici. Nu aş vrea să trecem aşa de uşor peste acest lucru, pentru că, dacă nu ar fi fost acest vot săptămâna trecută, nu am fi avut această problemă astăzi. Astăzi, acum, putem să discutăm după ce vor înţelege public să îşi asume această greşeală şi să trecem mai departe. Noi, în continuare înţelegem această nominalizare, credem că domnul Dacian Cioloş a avut în spate voturile AUR şi PSD, când s-a propus premier la Cotroceni. Acesta a fost raţionamentul. Dacă era altul, am vrea să ştim şi noi”, a spus Cîţu.

El a menţionat că ”refacerea coaliţiei este un lucru important, dar refacerea coaliţiei în jurul PNL”, arătând că ”nu ar trece uşor peste cum s-a ajuns la această situaţie”. 

"Nu aş trece foarte uşor peste modul în care s-a ajuns astăzi aici. Nu poţi să spui că azi eşti responsabil când ai fost iresponsabil acum o săptămână, acum o lună, de o lună şi ceva avem un atac la acţiunile guvernului, avem o semnare de moţiune cu cei de la AUR, o majoritate cu AUR şi PSD. Şi acum să spunem că suntem responsabili. (...) Când vorbim de responsabilitate, să asumăm unele decizii pe care le-am luat, să asumăm public că am greşit şi apoi să mergem mai departe", a susţinut Cîţu.

Premierul interimar a infirmat că le-ar fi cerut celor de la USR să retragă propunerea Dacian Cioloş premier, la discuţiile de miercuri seară. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.