Premierul interimar Florin Cîţu a afirmat că nu înţelege cum de social-democraţii ar putea solicita din ministere, în viitorul Executiv, deoarece PSD a susţinut în mai multe rânduri că nu vrea să intre la guvernare. El a precizat că o refacere a USL nu este posibilă, iar referitor la varianta formării unui Guvern cu miniştri tehnocraţi, Cîţu a spus că de la toate partidele trebuie să fie tehnocraţi, deoarece nu poate doar PNL să propună acest lucru. Conform lui Florin Cîţu, premierul desemnat Nicolae Ciucă are disponibilitatea şi atributul de a discuta cu cei de la USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Încă se negociază şi cu PSD şi cu USR pentru o susţinere în Parlament. Sper să mai avem o discuţie astăzi cu cei de la USR. PNL e în spatele domnului Ciucă 100%. Vedem care sunt concluziile. PSD a spus de nu ştiu câte ori că ei nu vor la guvernare. O refacere a USL nu se poate, nu este un proiect în acest moment. Nu le înţeleg, în contextul în care spuneau că nu vor la guvernare (social-democraţii – n.r.). Mie mi se pare că încearcă să forţeze nota cu astfel de soluţii”, a declarat Florin Cîţu, întrebat miercuri după vizita la centrul de vaccinare organizat la Palatul Copiilor, ce părere are despre faptul că PSD doreşte portofolii în noul Guvern.

Liderul PNL a adăugat că Nicolae Ciucă trebuie să discute faţă în faţă cu cei de la USR, deoarece acesta este mandatul său ca premier desemnat pe care îl susţin şi liberalii.

„Premierul desemnat are mandat să negocieze cu forţele politice. Poate să vină în PNL şi să ceară flexibilizare, atunci când are ce să fie flexibilizat. În acest moment lucrurile sunt puse invers. Domnul premier desemnat Nicolae Ciucă are disponibilitatea şi atributul de a discuta cu cei de la USR. Trebuie să vedem dacă cei de la USR ar accepta această variantă şi după aceea putem să vedem dacă putem reface coaliţia. Dar e nevoie de o discuţie onestă, bărbăteşte. Putem să avem o discuţie cu USR, dacă vom merge în aceeaşi direcţie bine, dacă nu, bineînţeles că nu. Domnul Nicolae Ciucă are atributul, mandatul primit de la domnul preşedinte să discute, chiar să negocieze cu USR. Eu zic că momentul prin care trece România astăzi e prea urgent ca să nu avem această discuţie”, a explicat Cîţu.

Întrebat despre calendarul de învestire a noului Executiv, Florin Cîţu a răspuns că trebuie să se desfăşoare „cât de repede se poate”.

Referitor la varianta unui Cabinet format din miniştri tehnocraţi, prim-ministrul interimar a explicat că nu pot fi tehnocraţi doar de la PSD. Despre anticipate, Cîţu a spus că este o varianta, însă declanşarea acestor alegeri o poate face doar şeful statului.

„Dacă toate partidele pun miniştrii tehnocraţi este de acceptat. Nu poate să pună doar PNL miniştrii tehnocraţi. E o variantă pe masă. Ştiţi bine că preşedintele declanşează alegerile anticipate, dar este o variantă”, a conchis liderul liberalilor.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.