Florin Cîţu a declarat, întrebat duminică dacă îl va remania pe ministrul Vlad Voiculescu, în contextul în care unii liberali au afirmat că vor propune acest lucru, că astfel de decizii sunt luate de către premier şi ele nu se discută, ci vor fi anunţate. Ulterior, premierul a reluat afirmaţiile din conferinţa de presă şi a scris pe Facebook că aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanţelor, cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei, fiecare pacient are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Referitor la situaţia de la Spitalul Foişor, unde pacienţii au fost evacuaţi noaptea, ca urmare a decizie de transformare în spital COVID, a afirmat că este vorba despre onoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”Este un lucru pe care l-am cerut de la toţi miniştrii: transparenţă, coerenţă, profesionalism. Aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanţelor sau aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Referitor la situaţia de la Spitalul Foişor: este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”, sunt afirmaţiile din conferinţa de presă pe care premierul le-a reluat pe Facebook.

ŞTIREA INIŢIALĂ- „Vă spun un lucru pe care vi l-am spus de fiecare dată şi celor care au opinii politice în acest  subiect – remanierea sau o decizie despre un ministru din acest Cabinet o va lua doar  premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat duminică după participarea la şedinţa Centrului Naţional de  Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI) la Ciolpani, judeţul Ilfov, dacă îl va remania pe ministrul Sănătăţii. 

Chestionat dacă i-a cerut lui Vlad Voiculescu să fie mai transparent, în contextul în care ministrul Sănătăţii a ieşit la declaraţii concomitent cu el, prim-ministrul a precizat: „I-am cerut, nu acum, am cerut să fie prezentat un raport al modul cum a fost pregătit acest val trei şi care sunt soluţiile şi am cerut să facă declaraţii de presă săptămânal. De atunci nu am mai cerut. Cer acest lucru de la toţi miniştrii, nu doar de la ministrul Sănătăţii.  Trebuie să comunicăm mai ales în această perioadă foarte mult şi transparent, este un lucru pe care l-am cerut de la toţi miniştrii, transparenţă, coerenţă, profesionalism. Asta cer de la toţi miniştrii”. 

Întrebat cine e responsabil pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor, premierul a replicat: „Am spus că această mutare nu e prima făcută. Au mai fost astfel de spitale transformate COVID şi pacienţii au fost transferaţi în alte spitale, dar în acelaşi timp şi eu ca şi dumneavoastră sunt foarte supărat pe ceea ce am văzut la televizor. Detaliile tehnice vi le-a explicat şi domnul Arafat, poate o să le explice şi domnul ministru al Sănătăţii. Vreau să vă spun că aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu ministerul Finanţelor say aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii”.

Chestionat cine ar trebui să facă un pas în spate după scandalul de la Spitalul Foişor, premierul a replicat: „Este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România. Am spus şi în şedinţa CNCCI şi vă spun şi dumneavostră nu cred că este normal după ce se ia o decizie să intervină premierul să vorbească şi primarul Bucureştiul, să vorbească şi cu managerul şi cu managerul de la DSP. În această situaţie trebuie să înţelegem cu toţii că avem un singur inamic – pandemia”. 

De asemenea, întrebat dacă urmează şi evacuarea altor spitale care vor deveni unităţi sanitare pentru pacienţi COVID, şeful Guvernului a răspuns: „În acest moment, în Bucureşti situaţia pe care o avem arată că avem necesarul de paturi. La Foişor sunt 20 de persoane deja în secţia ATI. Din păcate o persoană a decedat dintre cele din secţia ATI, deci de aceea era nevoie de această secţie urgent. Dacă vom lua alte decizii vom comunica transparent de fiecare dată”.

Vicepreşedintele PNL Ben Oni Ardelean a anunţat, sâmbătă, că va solicita premierului Florin Cîţu, în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului, demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu. Liberalii se reunesc luni în BPN, la ora 10.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.