Fostul prim-ministru şi fost preşedinte al Partidului Naţional Liberal Florin Cîţu declară că nu are informaţii cu privire la o anchetă a DNA care să îl vizeze şi care să aibă legătură cu achiziţiile de vaccinuri anti-COVID. El a explicat că pentru serul folosit în perioada pandemiei negocierile s-au făcut la nivel european şi consideră că e nevoie ca cei care au lăsat goale în 2020 rezervele privind stocuri de medicamente şi materiale sanitare să dea explicaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Nu am aceste informaţii (referitoare la o eventuală anchetă a DNA care îl priveşte, vizând achiziţia de vaccinuri anti-COVID – n.r.). DNA, bineînţeles, trebuie să-şi facă treaba şi daca ceva a fost, undeva, ilegal, trebuie să-şi facă treaba. Despre vaccinuri, despre acele contracte am vorbit, pot să mai vorbesc, ele au fost, cum toată lumea ştie, negociate şi prezentate în Consiliul European unde sunt toţi preşedinţii de stat, premierii, înainte să fie făcute. Eu cred că, dacă discutăm în public, trebuie să discutăm puţin în contextul de atunci când, nu exista acest vaccin, că aceste contracte s-au făcut când nu era acest vaccin şi, după aceea, cum au evoluat lucrurile. Dar, repet, instituţiile statului să-şi facă treaba”, a afirmat fostul prim-ministru Florin Cîţu în emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă de Prima Tv.
Acesta a comentat şi faptul că România a ajuns să distrugă cantităţi foarte mari de vaccinuri anti-COVID care au rămas nefolosite, el spunând, în acest context, că actualul ministru al Sănătăţii ar fi putut renegocia contractul în momentul în care a preluat portofoliul ministerial.
Cîţu a explicat că la momentul negocierii pentru vaccinuri, nu se ştia cât va dura pandemia, câte doze de rapel erau necesare. 
„Eu aş putea să mă uit, de exemplu, în acea perioadă, la un  lucru mult mai grav: atunci când a început pandemia, rezervele statului lăsate de PSD erau goale. (...) Poate ar trebui să analizăm cum, unde, cine era responsabil pentru rezervele statului să fie lăsate goale, când rolul acestor rezerve de stat este acela de a ajuta tocmai în momente din acestea neprevăzute”, a adăugat Cîţu. 
Întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze cu privire la acţiunile sale privind vaccinarea, fostul premier admite că sunt unele lucruri pe care le-ar fi putut face mai bine, însă subliniază că s-a opus „închiderii României”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.