Florin Cîţu nu a exclus varianta reducerii accizei pentru carburanţi, însă a precizat că experţii ar trebui să spună dacă această reducere se va materializa într-un preţ mai mic la pompă. „Aş putea-o lua în calcul, bineînţeles”, a afirmat liderul PNL, întrebat despre posibilitatea reducerii accizei pentru carburanţi, în contextul în care preţul la pompă este de 7 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Toţi avem idei, soluţii, dar e bine să fie structurate. Guvernul are toate cifrele, ştie exact cât este execuţia bugetară, ştie exact cât poate să mai întindă, în ce direcţie. Apoi, trebuie prioritizat, ce putem face cu aceşti bani. Noi spunem că trebuie investiţi. Dacă este spaţiu fiscal să reducem şi acciza la carburanţi, să facem şi alte măsuri care temporar ar ajuta, foarte bine. Dacă oricum preţul nu scade, cererea există, s-ar putea să vedem că reducerea accizei nu se transferă într-un preţ mai scăzut. Aici e nevoie de experţi, să calculeze, să ne spună dacă se va materializa într-un preţ mai mic la pompă. M-am uitat dimineaţă pe preţul petrolului. A crescut preţul barilului, urma să se vadă şi la pompă. Să vedem cum putem”, a declarat Florin Cîţu, luni la Parlament.

El a adăugat că Ministerul Finanţelor şi Banca centrală trebuie să colaboreze în vederea reducerii preţurilor.

„Atât timp cât cele două instituţii lucrează împreună, vom vedea preţuri mai mici în România. Eu zic că cel mai devreme în mai-iunie să vedem o scădere a inflaţiei. Cu curaj şi ambiţie, ar trebui să revenim sub 5% spre finalul anului”, a explicat Cîţu.

Chestionat când a făcut plinul la maşină ultima dată, liderul liberalilor a replicat: „Acum două weekend-uri. Nu ştiu dacă am făcut plinul de vreo trei sute de lei. Am făcut un drum până la Vâlcea şi înapoi. Cred că mai am ceva”.

Acesta a mai afirmat că ultima oară a fost la cumpărături şi a cumpărat puţine lucruri, iar la întrebarea cât costă o pâine, Cîţu a răspuns că „doi lei”.

„La cumpărături, ultima oară am cumpărat nişte paste şi nişte sos. Am luat lucruri foarte puţine. Nu iau aşa de multe lucruri deodată. A fost doar pentru o masă”, a explicat liderul PNL.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.