Premierul Florin Cîţu a declarat că a solicitat o informare privind grupul de lucru care ar exista la nivelul Ministerului Sănătăţii şi care ar cerceta raportarea deceselor din cauza COVID-19, însă a aflat că acest grup de lucru nu există.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Secretarului de stat Baciu i-am cerut ieri, în urma informaţiilor apărute în presă, să îmi spună dacă există la nivelul Ministerului Sănătăţii un grup de lucru, aşa cum a fost informaţia în presă, care se ocupă de aşa ceva. Azi avem conformarea că acest grup de lucru nu există. Vom face un grup de lucru care să investigheze informaţia şi vom face toată procedura: grup de lucru care trebuie să vină cu nişte concluzii, concluzii care trebuie să fie prezentate în Guvern şi după aceea putem să discutăm", a declarat Florin Cîţu, duminică, după ce a fost întrebat dacă va trimite un control la Ministerul Sănătăţii în urma declaraţiilor fostului ministru al Sănătăţii potrivit cărora ar exista neconcordanţe între cele două platforme în care sunt înregistrate decesele COVID.
 
Întrebat dacă au existat discuţii sau dacă a primit vreo informare pe această temă, Florin Cîţu a explicat că astfel de discuţii nu au existat.
 
"Am verificat stenograma şedinţei de Guvern şi nu există nicio informare în şedinţa de Guvern, am verificat dacă la Ministerul Sănătăţii a plecat vreun material către cabinetul premierului, nu a plecat niciun material, am verificat la Registratura Guvernului dacă este vreun material primit de la Ministerul Sănătăţii sau de la vicepremier, nu este niciun material. Este posibil să fie pe drum. Discuţiile mele private cu domnul vicepremier rămân private, din punctul meu de vedere”, a precizat Florin Cîţu.

Vicepremierul Dan Barna a afirmat, vineri, într-o postare pe Facebook, că a fost informat, în urmă cu o zi, de Ministerul Sănătăţii că verifică "posibile inadvertenţe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorităţi" şi că i-a transmis premierului o notă de informare în acest sens, înregistrată joi, la ora 11.05.

"Ulterior, în cadrul şedinţei de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situaţie în analiză la Ministerul Sănătăţii legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 şi că am cerut să-i fie trimisă şi că a primit o notă pe acest subiect. Premierul, ca ministru interimar al Sănătăţii, mi-a comunicat că va analiza aceste informaţii", adaugă Barna.

Vlad Voiculescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că există diferenţe fundamentale între decesele raportate de COVID şi cele reale. 

Surse guvernamentale au transmis, vineri seară, că în cadrul şedinţei de Guvern de joi nu a fost prezentată de către vicepremierul Dan Barna nicio notă referitoare la decesele COVID-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.