Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a afirmat, marţi, la aniversarea a 30 de ani de la înfiinţarea Curţii Constituţionale a României, că o economie sănătoasă şi funcţională nu există fără un mediu stabil şi preductibil, iar această stabilitate a fost asigurată, în ultimii 30 de ani, şi de activitatea CCR, respectând litera şi spiritul Constituţiei. În calitatea de preşedinte al Senatului, pot să confirm că vă ridicaţi la nivelul aşteptărilor. Sunteţi adevăraţi profesionişti, şi vă mulţumesc”, a mai spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Cîţu a afirmat că este o onoare să fie prezent la anivercarea a 30 de ani de la înfiinţarea Curţii Constituţionale a României. 

”Activitatea acestei instituţii este mai mult decât importantă pentru noi toţi, aş putea spune că este vitală pentru respectarea statului de drept, a principiilor democratice, care ar trebui să ne ghideze, dar şi a drepturilor şi libertăţilor garantate de Constituţie”, a spus el. 

Preşedintele Senatului i-a felicitat pe judecătorii CCR pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea, zi de zi. 

”Sunt convins că rolul esenţial pe care îl are instituţia dumneavoastră vă responsabilizează şi vă obligă să oferiţi tot timpul mai mult şi mai bine şi, din calitatea de preşedinte al Senatului, pot să confirm că vă ridicaţi la nivelul aşteptărilor”, a mai afirmat Cîţu. 

”Sunteţi adevăraţi profesionişti, şi vă mulţumesc dumneavoastră, stimaţi membri dar şi întregii dumneavoastră echipe, pentru că asiguraţi buna funcţionare a Curţii”, a menţionat Florin Cîţu. 

El a arătat că, în calitate de economist, spune clar că ”o economie sănătoasă şi funcţională nu există fără un mediu stabil şi preductibil, iar această stabilitate a fost asigurată, în ultimii 30 de ani, şi de activitatea CCR, respectând litera şi spiritul Constituţiei”. 

”Pentru că cei 30 de ani de existenţă a CCR echivalează cu 30 de ani de democraţie, de domnie a statului de drept, de economie de piaţă liberă, de siguranţă şi stabilitate, cu această ocazie vreau să le muţumesc în mod special judecătorilor care îşi vor încheia în curând mandatul la CCR şi binenţeles să îi felicit pe cei trei membri noi ai CCR, desemnaţi de Camera Deputaţilor, Senat şi Preşedintele României”, a mai spus Cîţu. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.