Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică seară, într-o intervenţie telefonică la RTV, că la parada de Ziua Naţională se va afla în public, alături de bucureşteni, şi nu la tribnună, pentru că nu a fost invitată oficial şi a anunţat că la ora 19.00, în Piaţa Constituţiei, va porni iluminatul festiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul general a spus că se va afla de Ziua Naţională la parada naţională, dar nu la tribuna oficială, unde nu a fost invitată. 

”Mă voi duce la Arcul de Triumf, cu ceilalţi bucureşteni şi turişti, şi voi sta în public, fără să am această onoare şi demnitate de a sta la tribună”, a spus Firea, menţionând că este uimită nu doar că nu a fost invitată la recepţia de la Palatul Cotroceni, de către Adminstraţia Prezidenţială, dar nici la parada de la Arcul de Triumf. 

Gabriela Firea a anunţat că la ora 19.00, în Piaţa Constituţiei, va fi pornit iluminatul festiv, ceremonie la care îi invită pe bucureşteni. 

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că atât la parada militară care va fi organizată de Ziua Naţională a României la Arcul de Triumf cât şi la recepţia organizată de şeful statului la Palatul Cotroceni nu au fost invitate ”persoane cu probleme penale”.

”Am văzut că există tot felul de discuţii în spaţiul public referitoare la acest subiect şi ţin să precizez încă de la început faptul că nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume, pentru că nu despre asta este vorba. Este vorba despre nişte criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitaţi şi nu pot şi nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii care au fost luate în calcul bineînţeles că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să deţină o funcţie în stat, dar să şi respecte nişte criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistenţa unor probleme penale”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.