Ministrul Familiei, Gabriela Firea, afirmă că PSD a "reuşit să impună" în coaliţie demararea negocierilor la Bruxelles privind procentul din PIB alocat pensiilor şi să îi "convingă" pe colegii din coaliţie să renunţe la propunerea privind creşterea vârstei de pensionare la 70 de ani. "Sunt categorii sociale care nu pot fi lăsate să suporte greşelile făcute acum doi ani, când s-au aprobat aceste liberalizări ale pieţei de energie, în timpul Guvernului Orban, de ce să nu o spunem, care de fiecare dată a gândit în sensul liberalismului de junglă, un liberalism dus la extremă, în care scapă cine poate", spune Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pe mine mă bucură faptul că împreună, toţi colegii mei, şi Partidul Social Democrat a reuşit să impună în cadrul coaliţiei demararea negocierilor la Bruxelles pentru procentul din PIB - 9,4 pentru pensii. Ştiţi că s-a spus la început că este un subiect tabu de care să nu ne atingem, trebuie doar să avem reforme şi să îngheţăm pensiile mult timp de aici înainte, unii dintre seniori nici nu vor mai prinde acele vremuri mai bune, mai calde. Cu toate problemele, cu toate refuzurile, cu toate acuzaţiile că nu susţinem reforma şi că tot timpul venim cu măsuri populiste - dar nu mi se pare un populism să aibă o viaţă decentă şi orice stat are grijă de persoanele care nu mai au acum posibilitatea să aibă două, trei job-uri, pentru că aceste recomandări, munciţi mai mult, nu sunt valabile în cazul seniorilor – tot echipa noastră de negociere am reuşit să-i convingem pe colegii de coaliţie să se renunţe la acea idee, eu o numesc chiar năstruşnică, devastatoare pentru seniorii noştri, cu obligativitatea muncii până la 70 de ani. Adică ce să facă? Să muncească şi să nu se mai bucure de vârsta a treia? Cine doreşte şi cine poate şi este în forţă şi doreşte să continue, deci la cerere, să existe această posibilitate, dar nu obligativitate”, a afirmat Gabriela Firea, la Realitatea Plus, joi seară. 
 
Ea a subliniat că declaraţiile făcute pe aceste teme de ministrul Muncii, Marius Budăi, nu au fost părerile sale personale, ci cele ale PSD. 
 
"Ne dorim şi investiţii, pentru că acestea aduc fonduri la bugetul de stat, aduc locuri de muncă, aduc stabilitate, dar ne dorim să nu îi lăsăm pe aceşti oameni care nu mai au ce să facă mai mult decât au făcut, că au muncit o viaţă, să-i lăsăm deznădăjduiţi. Sunt categorii sociale care nu pot fi lăsate în voia sorţii şi nu pot fi lăsate să suporte greşelile făcute acum doi ani, când s-au aprobat aceste liberalizări ale pieţei de energie, în timpul Guvernului Orban, de ce să nu o spunem, care de fiecare dată a gândit în sensul liberalismului de junglă, un liberalism dus la extremă, în care scapă cine poate, trăieşte cine poate, cum poate, scapă cine poate. Noi nu putem să acceptăm acest mod de a conduce o ţară şi componenta noastră nu cred că este una populistă, este una umană”, a adăugat Gabriela Firea.
 
Premierul Nicolae Ciucă s-a declarat dispus să îl însoţească pe ministrul Muncii, Marius Budăi, la Bruxelles pentru a purta discuţii pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi a procentului din Produsul Intern Brut pe care România să îl aloce sistemului de pensii, el subliniind că trebuie ca autorităţile române să facă propuneri concrete pe aceste subiecte.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.