Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, le prezintă bucureştenilor marţ, într-un al patrulea clip video, realizările sale din domeniul social, unde spune că acordat stimulente financiare în valoare de zeci de milioane de euro pentru nou-născuţi, pentru copiii sau adulţii cu dizabilităţi, pentru familiile monoparentale, pentru constituirea familiilor sau pentru cuplurile care aniversează 25, 50 sau 70 de ani de la căsătorie, dar şi pentru performanţele elevilor la şcoală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“După o lungă perioadă caracterizată prin lipsa de acţiune în acest domeniu, şi mă refer la domeniul social, în ultimii doi ani a fost acordată o atenţie specială programelor sociale. La propunerea primarului general, CGMB a aprobat acordarea următoarelor stimulente, menite să categoriile defavorizate, dar şi să încurajeze tinerii să îşi întemeieze familii şi să aducă pe lume copii”, spune Gabriela Firea în clipul video cu realizările ei din domeniul social.

Edilul spune că a acordat stimulente financiare pentru nou-născuţi, în valoare de 2.500 de lei, iar până în prezent s-au alocat 10 milioane de euro pentru acest proiect. De asemenea, s-au oferit stimulente pentru copiii cu diazabilităţi, de 1.000 de lei pe lună, costul până în prezent al programului fiind de opt milioane de euro.

Totodată, s-au oferit stimulente pentru adulţii cu diabilităţi, de 500 de lei pe lună, cu un cost total de 22 de milioane de euro şi stimulente pentru familiile monoparentale, de 1.200 de lei pe lună, până în prezent fiiind alocaţi 14.000 de euro.

Tot la capitolul familie, Gabriela Firea spune că au fost acordate premii pentru cuplurile care aniversează 25, 50 sau 70 de ani de căsătorie, cu sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei, dar şi stimulente financiare de 1.500 de lei pe lună pentru constituirea familiilor, proiect în valoare de trei milioane de euro.

Municipalitatea a mai dat bani pentru performanţele şcolare de 600 de lei şi premii pentru medii deosebite, cu o valoare cuprinsă între 300 şi 1.000 de lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.