Primarul municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, spune că PNL este fostul PDL "coafat şi machiat", care a anunţat că dacă ajunge la guvernare va tăia pensiile şi salariile şi va creşte taxele, iar USR s-a opus în ultimii trei ani la toate proiectele pentru bucureşteni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Gabriela Firea a declarat, vineri, la Şcoala de Vară a femeilor din PSD, că se acreditează ideea că social-democraţia este nefreventabilă, că este uncool.
 
"Mi se pare că se doreşte a se acredita ideea că social-democraţia, politica de centru şi centru-stânga, au devenit cumva nefrecventabile, sunt uncool, acum e cool să fii de dreapta, sunt oarecum prăfuite şi că tinerii în general sau persoanele care au o profesie mai activă trebuie să se îndrepte către o ideologie de dreapta şi către politicienii care promovează, cel puţin la nivel de teorie, o politică de dreapta”, a afirmat Firea.
 
Ea a spus că PNL este, de fapt, fostul PDL "coafat şi machiat", care vă tăia salariile şi pensiile dacă va ajunge la guvernare.
 
"Dar haideţi să discutăm concret ce oferă în acest moment candidatul PNL şi acest partid PNL pentru români. Au anunţat deja, nu sunt ştiri pe surse, sunt declaraţii făcute în faţa tuturor românilor. De fapt, PNL este fostul PDL, coafat şi machiat. Dacă vor ajunge la guvernare, vor tăia din nou pensile, salariile, vor creşte taxele pentru că aşa ştiu să facă, asta ştiu să facă cel mai bine, s-au brevetat, au deja experienţă prin urmare nu au decât să facă ceea ce s-a mai întâmplat la guvernare pe timpul lor”, a transmis primarul Capitalei.
 
Firea a amintit că USR s-a opus timp de trei ani tuturor proiectelor pentru bucureşteni.
 
"Următoarea forţă politică, cea care este acum pe val, cea din cauza căreia noi ar trebui acum să fim timoraţi, eventual să nu mai ieşim din casă, şi mă refer la USR. Să vă spun eu cum este cu USR-ul în Bucureşti. Avem 15 consilieri generali din partea USR, care de trei ani de zile votează împotriva tuturor proiectelor pentru cetăţeni şi vă dau exemple concrete. USR votează, nu doar în Bucureşti, ci sunt convinsă şi în toată ţara şi aşa vor face şi la guvernare sau, ferească Sfântul, la Cotroceni, votează împotriva investiţiilor în sănătate. Vreau să ştiţi şi oricând vă pot da exemple concrete, votează împotriva investiţiilor în educaţie, votează şi au făcut-o şi chiar şi acum câteva zile împotriva consolidării clădirilor cu risc seismic. Votează, de asemenea, şi i-am informat pe toţi românii, nu doar pe bucureşteni, împotriva tuturor proiectelor de investiţii în infrastructura mare şi am fost, pot să spun, neplăcut surprinsă să aflu că USR votează şi împotriva studenţilor. Teoretic, studenţii sunt în targetul lor pentru că i-au votat, într-un număr foarte mare, cel puţin la europarlamentare”, a precizat Firea. 
 
Primarul Capitalei crede că pentru o femeie în politică este mai greu decât pentru un bărbat.
 
"Pentru o femeie în politică este mai greu. Întotdeauna în cazul unei femei şi un cuvânt urât şi o poreclă şi o ironie se prind mult mai bine. Tot ceea ce este permis unui bărbat, nu este permis unei femei. Dacă un bărbat se îmbracă greşit, lumea va spune că poate e la modă, dacă un bărbat face o eroare gramaticală se va spune că era obosit. Dar ia să vedem ce se întâmplă când o femeie este în această situaţie, cu siguranţă vom afla că s-a îmbrăcat nepotrivit sau prea scump, cu siguranţă se va spune că a chiulit la orele de gramatică, cu siguranţă se va spune că este neavenită în acel post”, a precizat Gabriela Firea.
 
Ea a mai declarat că în PSD lucrurile sunt la vedere, nu se poate spune că acest partid are "scheleţi în dulap". 
 
"În cazul nostru lucrurile sunt la vedere, noi suntem ca o carte deschisă. Toată viaţa şi activitatea partidului au fost expuse atât de mult publicului, aş putea spune chiar supraexpuse, încât nu putem să spunem că avem secrete, spre deosebire de alţi candidaţi, în cazul candidatului nostru şi în cazul partidului nostru, despre noi nu se va putea spune că avem scheleţii în dulap, la noi totul a fost la lumina zilei, asta ne-a adus şi momente de suferinţă prin care am trecut cu toţii, dar acum putem să venim sinceri şi fără nici un fel de dedesubturi în faţa publicului”, a mai afirmat Firea, la Mamaia, în faţa femeilor social-democrate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.