Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea a precizat, sâmbătă la dezbaterea interactivă „Europa Noastră, Viitorul Nostru” organizată în cadrul Universităţii de vară, la Căminul Cultural din localitatea 2 Mai - comuna Limanu, că PSD şi Guvernul doresc să găsească soluţii mai ales în acest context în care există criză energetică, război. Prim-vicepreşedintele PSD a adăugat că soluţiile sunt importante pentru familiile defavorizate, de aceea sunt în pregătire, în toată ţara, 150 de centre de zi pentru copiii din familiile vulnerabile

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Căci viitorul şi priorităţile României sunt legate de viitorul Europei, de felul în care noi toţi înţelegem lumea în care trăim, de schimbările prin care trecem împreună şi de modul în care ne putem adapta la ele. În urmă cu 2 ani, nu se aştepta nimeni la o pandemie, sau la un război la porţile Europei, după 70 de ani de pace. Nimeni nu anticipa o criză energetică mondială. Şi totuşi, toate acestea se întâmplă azi, acum. Partidul Social Democrat vine, ca de fiecare dată, cu soluţii pentru oameni. Aceste soluţii sunt promovate permanent în guvern. Nu putem gândi în cheia: «facem reduceri, tăiem, pentru că e austeritate.» Oamenii trebuie ajutaţi să treacă prin toate aceste schimbări cât se poate mai bine, în condiţiile actuale. Această datorie îmi revine şi mie, ca ministru social democrat al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, de a veni mereu cu soluţii pentru oameni, pentru familii, prin proiecte de nivel european. Dacă românii vor avea familii sănătoase, fericite şi puternice câştigă România, dar şi Europa”, a scris Gabriela Firea, sâmbătă pe Facebook.
 
Ea a adăugat că trebuie găsite soluţii pentru comunităţile mai sărace, iar în acest sens sunt în pregătire, în toată România, 150 de centre de zi pentru copiii din familiile vulnerabile. 
 
„De aceea, mă gândesc în special la comunităţile mai sărace, la familiile defavorizate, cum sunt cele în care copiii se află în pericol major de separare de familii. Părinţii acestor copii nu mai reuşesc sa facă faţă cheltuielilor din fiecare zi şi decid să lase copiii în grija statului. Susţin cu tărie: Aceasta nu este o soluţie pe care să o acceptăm! Aceşti copii trebuie ajutaţi prin toate mijloacele să poată rămâne în familiile lor. În acest sens, pregătim în toată ţara 150 de centre de zi pentru copiii din familiile vulnerabile. Egalitatea de şanse este, de asemenea, o prioritate continuă. Femeile au aceleaşi drepturi ca bărbaţii, trebuie să aibă aceleaşi posibilităţi de a-şi arăta competenţa. În cel mai scurt timp va fi finalizat proiectul de lege al Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse prin care măcar 2 femei să facă parte din CA urile întreprinderilor de stat, din totalul de 5 membri. Este un pas necesar, pe lângă pachetul de legi prin care sprijinim femeile să ajungă în posturi de conducere, nu doar de execuţie”, a completat Firea.
 
Ministrul a mai spus că „familiile numeroase, cu 3 sau mai mulţi copii, trebuie să aibă recunoscut acest statut şi în România, ca în alte state europene”.
 
„Aceasta este tema unui alt proiect de lege pe care îl voi promova în guvern.  Susţinerea UE este extrem de importantă, dar pentru obţinerea acestei susţineri avem obligaţia de a explica la Bruxelles, prin reprezentanţii noştri acolo, toate priorităţile României. Am convingerea că europarlamentarii trimişi de PSD în Parlamentul European fac tot posibilul pentru ca vocea ţării noastre şi soluţiile aşteptate de români să se afle pe agenda liderilor europeni”, a completat ea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.