Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, luni, înainte de şedinţa Consiliului Naţional al PSD, că ceea ce este important în acest moment este ca partidul să decidă dacă face această coaliţie cu PNL, ea arătând că a împărţi ministere şi funcţii este prematur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată dacă din guvernul PNL-PSD ar trebui să facă parte lideri din prima linie a partidului, Firea a declarat la sediul PSD că pot fi şi colegi din prima linie sau a doua linie a partidului, dacă PSD va intra la guvernare şi a ţinut să precizeze că este nevoie ca aceştia să aibă experienţă în domeniul respectiv. 

”Important este să decidem dacă realizăm această coaliţie de guvernare sau nu, în funcţie de argumente pro şi contra, şi dacă punctele din programul nostru de guvernare sunt preluate”, a spus senatorul PSD.

Firea a continuat: ”A împărţi acum ministere şi funcţii, cred că este prematur”. Întrebată dacă ar vrea să facă parte din Guvern, Gabriela Firea a răspuns: ”Eu îmi doresc să-i pot ajuta pe români din Senatul României”.

Despre o intrare a PSD la guvernare, Firea a afirmat că ”nu ştie cât de mult ar fi apreciaţi dacă ar sta deoparte şi ar face Opoziţia şi doar ar critica”.  

Conducerile PNL şi PSD se reunesc, luni, pentru a stabili dacă vor forma o majoritate în Parlament şi se vor alia într-o formulă de guvernare. În ambele partide au avut loc discuţii, pe parcursul week-endului, iar social-democraţii au lucrat la un program de guvernare care să fie acceptat de liberali şi inclus într-un program comun.

Social-democraţii au pregătit priorităţile pe care vor să le pună în aplicare imediat după ce ajung la guvernare, într-o formulă cu cei de la PNL, printre acestea aflându-se aplicarea imediată a Legii 127/2019 cu indexarea de la 1 decembrie a tuturor pensiilor cu 11% şi creşterea indemnizaţiei sociale minime cu 200 de lei la 1.000 lei/lună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.