Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că scrisoarea semnată de ea, alături de Paul Stănescu, Adrian Ţuţuianu, este susţinută de "suficient de mulţi" lideri de organizaţii judeţene astfel încât să nu fie ignoraţi, arătând că ei nu vor destabilizarea şi divizarea PSD, ci vor să atragă atenţia că PSD nu poate fi condus discreţionar de o singură persoană, asa cum se întâmplă de cel puţin un an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriela Firea a declarat, la Digi 24, că scrisoarea este asumată de ea, de Ţuţuianu şi de Stănescu, dar este susţinută de suficient de mulţi lideri de organizaţii judeţene: "Sunt preşedinţi de organizaţii judeţene, membri ai Comitetului Executiv care aderăm la principiile şi valorile exprimate în acest document, dar decizia recentă a fost aceea ca cel puţin pentru această etapă să fim noi, cele trei persoane, care să asumăm public conţinutul acestei declaraţii comune privind starea PSD".

Firea, care este vicepreşedinte PSD, a spus că susţinătorii scrisorii nu vor destabilizarea şi divizarea PSD, ci vor să atragă atenţia că PSD nu poate fi condus discreţionar de o singură persoană, asa cum se întâmplă de cel puţin un an.

"Se poate observa şi din textul acestui document - noi nu dorim destabilizarea PSD sau divizarea lui, aşa cum s-a vorbit în aceast[ perioadă, ci vrem să atragem atenţia asupra faptului că PSD nu poate fi condus discreţionar de o singură persoană, aşa cum se întâmplă cel puţin în ultimul an de zile, iar ceea  ce am exprimat şi eu în cadrul CEx de la Netun nu a fost o situaţie singulară, ceea ce mi s-a întâmplat mie în Capitală, aici, la Bucureşti, au fost situaţii similare replicate în întreaga ţară. Prin urmare, noi nu avem o vendetă, nu dorim să rupem partidul, noi spunem că nu este normal ca o formaţiune politică care a primit votul românilor pentru a conduce ţara înrt-un sens bun să fie blocată şi privită negativ ca percepţie publică pentru faptul că se iau nişte măsuri care nu sunt rodul şi rezultatul consultărilor cu noi toţi cei responsabili, membri ai Comitetului Executiv. Este un grup din ce în ce mai restrâns de persoane, noi îl numim <<grupul de la Scroviştea>>, care se întâlnesc, iau decizii foarte importante pentru ţară, nu foar pentru un grup de persoane, unele dintre aceste măsuri fiind controversate şi unele dintre acestea atrăgând pur şi simpu o reacţie publică negativă, şi nu doar din partea membrilor psd, ci din partea tuturor românilo", a declarat primarul Capitalei.

Gabriela Firea a mai spus că singura problemă pe care o au semnatarii acestui document este "persoana domnului Dragnea, care a luat partidul pe nume personal şi îl conduce de foarte multe ori în direcţia greşită".

"Vrem în continuare să avem stabilitate la guvernare, dorim de asemenea îmbunătăţirea actului guvernamental, ne dorim o coaliţie majoritată în Parlament PSD-ALDE întărită. Singura problemă pe care considerăm că nu este normal să o tolerăm la nesfârşit pentru că face rău nu doar partidului, ci şi guvernării, cu efecte directe asupra românilor, este persoana domnului Dragnea, care a luat partidul pe nume persoanal şi îl conduce de foarte multe ori în direcţie greşită. Alegerile au fost într-adevăr câştigate în mandatul domnului Dragnea ca preşedinte, dar nu a fost singurul care a muncit, toţi preşedinţii de organizaţii judeţene au muncit în teren. (...) Prin urmare, nu pot fi puse toate meritele pe partea  domnului Dragnea, iar noi să fim doar cei care răspundem atunci când domnul Dragnea - prost sfătuit, sau poate consideră că este bine sfătuit -  ia anumite decizii care fac rău ţării în primul rând şi cu siguranţă şi formaţiunii noastre politice", a mai spus Firea.

Ea s-a referit şi la şedinţa Comitetului Executiv al PSD, spunând că aceasta a fost grăbită de Liviu Dragnea după apariţia acestui document, care trebuie dezbătut în organizaţiile de bază, în organizaţiile  judeţene, iar preşedinţii de organizaţii să vină la CEx cu un mandat explicit de la membrii de partid.

"Acest Comitet Executiv de vineri a fost anunţat după ce în presă a apărut textul declaraţiei noastre comune, deci eu trag concluzia că nu avea niciun gând domnul Dragnea să convoace săptămâna aceasta un CEx, dar l-a grăbit pentru că a observat că ceea ce lua în derâdere domnia sa zilele trecute, şi anume că ar fi o scrisoare pierdută pe undeva, este un demers extrem de serios la care au aderat deja colegii noştri din Comitetul Executiv, suficient de mulţi cât să nu fie ignoraţi. Cred că în perioada următoare este nevoie ca acest document să fie dezbătut în organizaţiile de bază, organizaţiile  judeţene, iar preşedinţii de organizaţii să vină la Comitetul Executiv cu un mandat explicit de la membrii de partid, tocmai pentru a nu mai lăsa în spaţiul public acele fraze că de fapt este un grup izolat de persoane care avem interese personala, care de fapt nu luptăm pentru români, ci pentru noi. Nu este adevărat, noi vom veni la Comitetul Executiv cu un mandat explicit din partea bazei partidului, care va decide într-un fel sau în altul. Ceeea ce spunem noi este că am fost votaţi de români să ne ocupăm de prosperitatea românilor şi de imaginea ţării noastre n exrerior, să nu o punem sub nicio formă într-o imagine neplăcută şi într-o situaţie delicată, şi, de asemenea, tot ceea ce s-a făcut bun la guvernare să fie continuat", a adăugat primarul Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.