Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că regretă în continuare că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu este prim-ministru al României, întrucât el era "cel mai îndreptăţit” şi "cel mai legitim”, precizând că se bucură, totuşi, că preşedintele României a acceptat "chiar şi pe furiş” a doua variantă propusă de PSD şi ALDE, în persoana lui Sorin Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu continui să regret că domnul preşedinte Liviu Dragnea nu este premierul României, pentru că el era cel mai îndreptăţit şi cel mai legitim să fie prim-ministru, pentru că a realizat programul de guvernare care va face ca românii să trăiască mai bine în ţara lor”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a adăugat că regretă şi că Sevil Shhaideh nu a fost acceptată pentru postul de prim-ministru al României. Firea a spus despre Shhaideh că este un om "cu mult bun simţ” şi un "român autentic”.

"De asemenea, îmi pare rău că doamna Sevil Shhaideh nu a fost acceptată fără nicio explicaţie plauzibilă. Susţin toate doamnele care au curajul să se implice în administraţie şi în politică. Aşa cum aţi văzut aseară (joi, n.r.), în interviurile televizate, este un om cu atât de mult bun simţ, încât rar mai găseşti un profesionist desăvârşit, un român autentic, care îşi iubeşte ţara. Poate de aceea nici nu a fost aleasă, era un om prea bun. Asta este situaţia”, a spus Firea.

Edilul a subliniat că se bucură, totuşi, că a fost acceptată a doua variantă propusă de PSD-ALDE, chiar dacă asta s-a făcut "pe furiş”, printr-un comunicat de presă.

"Mă bucur că în sfârşit, chiar dacă aşa, pe furiş, s-a anunţat că s-a acceptat varianta a doua propusă de PSD şi ALDE în persoana lui Sorin Grindeanu”, a mai precizat primarul Capitalei.

Firea a spus că Sorin Grindeanu este un "tânăr politician competent, onest, curajos să ia toate măsurile prevăzute în programul nostru de guvernare”.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de desemnare a lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de prim-ministru, acest lucru fiind anunţat printr-un comunicat de presă, deşi, de obicei, un astfel de anunţ era făcut de către şeful statului la Cotroceni, unde era invitat şi prezentat public cel desemnat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.