Ministrul Familiei, Gabriela Firea, scrie, marţi, pe Facebook, că Bucureştiul riscă să piardă o şansă financiarā unică, în timp ce mii de familii îngheaţă în case, ea acuzându-l pe actualul primar al Capitalei că riscă să piardă fondurile europene nerambursabile pentru înlocuirea conductelor vechi de termoficare, de aproape 300 de milioane de euro. Ea precizează că şi dacă licitaţiile ar porni astăzi, tot ar fi prea târziu, pentru că proiectul este finanţat pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020, iar regulile spun că fondurile trebuie cheltuite până în 2023. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a răspuns, marţi, acuzaţiilor aduse de Gabriela Firea, privind riscul de a pierde fondurile europene nerambursabile pentru înlocuirea conductelor vechi de termoficare, care ajung la aproape 300 de milioane de euro. ”Nu a fost în stare timp de 4 ani să obţină banii europeni care erau alocaţi Bucureştiului”, a scris Nicuşor Dan despre Gabriela Firea, într-o postare, precizând că, în loc să dea bani pentru termie, fostul primar PSD ”a dat bani pe târguri, concerte şi tot felul de prostii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Nicuşor Dan îi răspunde Gabrielei Firea: Nu a fost în stare timp de 4 ani să obţină banii europeni care erau alocaţi Bucureştiului / A dat bani pe târguri, concerte şi tot felul de prostii

”Strigātor la cer! Bucureştiul riscă să piardă o şansă financiarā unică, în timp ce mii de familii îngheaţă în case! Fondurile europene nerambursabile pentru înlocuirea conductelor vechi de termoficare, aproape 300 de milioane de euro, sunt la un pas de a fi pierdute! Nicuşor Dan nu a mişcat un deget din ziua în care a ajuns primar, pentru a folosi banii pe care i-a moştenit, fără niciun efort, şi cu care putea începe reabilitarea sistemului”, a transmis fostul primar Gabriela Firea. 

 
Ea afirmă că ”este inexplicabil de ce nu a scos la licitaţie proiectarea şi execuţia lucrărilor, în aproape un an şi jumătate de la semnarea contractului! Sunt proceduri de durată, dar care puteau fi începute imediat”. 
 
”Adevărul este însă dramatic: şi dacă licitaţiile ar porni astăzi, tot ar fi prea târziu. Proiectul este finanţat pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020, iar regulile spun că fondurile trebuie cheltuite până în 2023. Minimum un an şi jumătate pentru licitaţie şi minimum tot atât pentru proiectare, e clar cā va ieşi din calendar iar banii se vor pierde! Viaţa, siguranţa şi confortul a 1,2 milioane de bucureşteni sunt într-un real pericol! Fără investiţii şi reparaţii, sistemul de termoficare poate intra în colaps”, a scris Firea.
 
Ea menţionează că a muncit din greu pentru a obţine fondurile de la Uniunea Europeană, pentru schimbarea a peste 200 km de ţevi vechi.
 
”Sute de documente şi studii au fost gândite de specialiştii din fostul Radet şi experţii în fonduri europene. Am lăsat totul „la cheie” şi mă doare sufletul când văd că proiectul nu a avansat. Nici măcar o hârtie. Nicuşor Dan s-a grăbit doar să semneze contractul, în locul meu şi al echipei mele, ţinut în sertar de mentorul său politic.  Nu cred că a uitat nimeni cum mărturisea fără scrupule Ludovic Orban că, odată cu venirea lui Nicuşor la primărie, Guvernul poate da bani pentru apă caldă şi căldură! Chiar meritau bucureştenii să fie pedepsiţi aşa pentru un joc politic murdar?”, mai scrie Firea în mesaj. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.