Primarul general Gabriela Firea anunţă că a fost deschis Spitalul Modular Covid din Pipera, cu 400 de locuri, dar se poate extinde la 700 de locuri. ”Să nu mai spună vreun agitator că nu avem locuri în spitale”, afirmă primarul general, precizând că trebuie să ne protejăm individual, dar autorităţile au obligaţia să se organizeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Să nu mai spună vreun agitator că nu avem locuri în spitale! Trebuie să ne protejăm individual, dar autorităţile au obligaţia să se organizeze! Mai dau azi un exemplu de bune practici: am deschis Spitalul Modular Covid din Pipera, cu 400 de locuri care poate fi extins la 700 de locuri. Să nu aveţi nevoie de spital dar, dacă se întâmplă ceva, suntem aici! Pregătiţi să venim în ajutor!”, a scris Firea, sâmbătă, pe Facebook.

Potrivit acesteia, unitatea medicală este destinată pacienţilor Covid-19 cu forme uşoare şi va funcţiona că secţie externă a Spitalului de Boli infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş.

”Primăria Capitalei, prin ASSMB, a asigurat tot ceea ce este necesar: de la construirea spaţiilor, la dotarea lor, asigurarea serviciilor şi a personalului, achiziţia medicamentelor şi a materialelor sanitare. Spitalul are aviz de funcţionare eliberat de DSP, acordat la două luni de la solicitare în scris. Nu mai comentăm, este o bătaie de joc, ne-am obişnuit cu întârzierile acestei instituţii! Au fost detaşate, începând de ieri, cadrele medicale care şi-au dat acordul de a lucra în spitalul modular: 61 de medici, asistenţi medicali şi infirmieri, dintre care 36 din spitalele Primăriei Capitalei şi 25 din Reţeaua de Medicină Şcolară a ASSMB”, a mai anunţat Firea.

Aceasta explică faptu că admiterea pacienţilor la Secţia Modulară Externă Pipera se va face după evaluarea lor iniţială, clinică şi radiologică, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”.

”Pacienţii care vor ajunge aici vor beneficia de condiţii deosebite, fiecare salon având cel mult două paturi, şi fiind prevăzut cu aparat de aer condiţionat, lavoar, grup sanitar cu duş, vas de toaletă şi boiler pentru asigurarea necesarului de apă caldă. De asemenea, saloanele dispun de televizoare şi au asigurat accesul la internet. Totodată, există şi un număr de camere destinate personalului medical, dotate cu tot ceea ce trebuie pentru asigurarea nivelului necesar de confort”, a mai anunţat Firea.

Aceasta precizează că au fost achiziţionate medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi, consumabile, uniforme şi echipamente de protecţie pentru personalul medical, pijamale pentru pacienţi.

Prim arul general anunţă că valoarea aproximativă a tuturor acestor achiziţii, realizate de ASSMB pentru spitalul modular, se ridică la 90.000 de lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.