Deputatul USR Filip Havârneanu a declarat, în urma unei vizite la Cernăuţi împreună cu doi europarlamentari, că a discutat cu autorităţile din Ucraina despre nevoile migranţilor din regiune şi despre asistenţa acordată acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filip Havârneanu afirmă, într-un comunicat de presă, că s-a deplasat sâmbătă la Cernăuţi, împreună cu europarlamentarii Vlad Gheorghe şi Fabienne Keller, fost primar al Strasbourgului, şi că a discutat cu guvernatorul regiunii, Serghei Osachuk. 

"Am reîntărit ideea că rămânem solidari Ucrainei în acest război nedorit, prin care ruşii urmăresc torturarea cetăţenilor şi distrugerea unei naţiuni libere. Ne-am exprimat sprijinul, mai ales pe plan european, prin susţinerea pachetului de sancţiuni pentru Rusia. Susţinem embargoul şi în acelaşi timp vom menţine colaborarea în regiune pentru a continua misiunea umanitară. Vom aduce mai mulţi voluntari pentru a crea o reţea şi mai puternică de oameni care ajută necondiţionat", a precizat deputatul USR, Filip Havârneanu. 

El a mai afirmat că la întâlnirea cu autorităţile ucrainene a discutat despre nevoile migranţilor din regiune şi despre asistenţa acordată acestora pe viitor. 

"Oficialităţile de la Cernăuţi au confirmat că echipele române de voluntari sunt implicate în preluarea şi protejarea refugiaţilor ucraineni, fapt pentru care ne-au mulţumit cu recunoştinţă. În cadrul discuţiilor noastre, am vorbit şi despre ororile pe care le-am văzut în Kiev, Bucha şi Irpin, despre realitatea cruntă de la faţa locului, pe care Rusia încearcă să o falsifice.  Guvernatorul regiunii Cernăuţi, Serghei Osachuk şi-a exprimat aprecierea faţă de sosirea noastră într-un moment atât de dificil şi a declarat că, din păcate, niciun efort diplomatic nu a funcţionat până acum, pentru că Putin foloseşte forţa şi violenţa", a mai afirmat deputatul USR Filip Havârneanu. 

Totodată, parlamentarul USR afirmă că a aflat că educaţia copiilor din regiune este grav afectată, pentru că microbuzele şcolare sunt folosite pentru transportul militarilor în zonele de conflict. 

"Reconstrucţia Ucrainei în ansamblu va fi un proces dificil. Este un impas ce va trebui traversat după o lungă perioadă în care această naţiune a pierdut atâtea vieţi omeneşti în urma atacurilor brutale ale armatei ruse", a mai afirmat deputatul USR, Filip Havârneanu. 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.