Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, social-democratul Mihai Fifor, a declarat, marţi, că a solicitat procurorului general, Augustin Lazăr, informaţii cu privire la ancheta desfăşurată în legătură cu prezidenţialele din 2009, întrebând ce calitate au în dosar Gabriel Oprea, George Maior şi Laura Codruţa Kovesi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost formulată o scrisoare către procurorul general prin care solicităm informaţii vizavi de ancheta e care o desfăşoară PÎCCJ. Solicităm să ni se comunice dacă pe rol este o astfel de cauză vizavi de alegerile din 2009 şi dacă mai mulţi dintre cei pe care i-am invitat sau urmează să-i invităm la această comisie au vreo calitate procesuală şi dacă da, care este calitatea acestora (…) Noi dorim ca Parchetul să ne comunice în mod oficial care este calitatea acestora pentru a putea şti şi noi cum desfăşurăm în continuare audierile”, a declarat Mihai Fifor.

”Vă rugăm să ne comunicaţi dacă există pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un dosar care să aibă ca obiect aspecte ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial precum şi care sunt infracţiunile care fac obiectul cercetărilor în această cauză. De asemenea, vă rugăm să ne comunicaţi care este calitatea, în dosarul anterior menţionat, a următorilor: Oprea Gabriel, Onţanu Neculai, Iordănescu Anghel, Maior George-Cristian, Coldea Florian, Kovesi Laura Codruţa”, se arată în scrisoarea transmisă marţi de comisia parlamentară de anchetă Parchetului general. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.