Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) se alătură iniţiativei USR de strângere de semnături pentru revizuirea Constituţiei astfel încât persoanele condamnate penal să nu mai poată fi alese în administraţia locală, în Parlament sau în funcţia de preşedinte al României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adunarea Reprezentanţilor FDGR a decis în şedinţa din 24 noiembrie să se alăture iniţiativei USR, care a invitat organizaţiile societăţii civile să adune semnături pentru a putea iniţia un referendum pentru revizuirea Constituţiei în vederea introducerii unui articol care să prevadă că nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi prin hotărâri judecătoreşti definitive la pedeapse cu închisoare pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie.

FDGR recomandă membrilor şi simpatizanţilor săi să semneze listele pentru a putea iniţia referendumul, fiind necesare 500.000 de semnături. 

USR a anunţat în 8 noiembrie că declanşează strângerea de semnături pentru o iniţiativă de revizuire a Constituţiei, astfel încât persoanele condamnate penal să nu mai poată fi alese în administraţia locală, în Parlament sau în funcţia de preşedinte al României.

Textul pe care USR vrea să îl introducă în Constituţie este: ”Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi prin hotărâri judecătoreşti definitive la pedeapsa închisorii pentru in fracţiuni săvârşite cu intenţie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.