Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a anunţat, vineri, că nu va acorda susţinere Guvernului Dăncilă, iar deputatul său, Ovidiu Ganţ, nu va vota pentru învestirea noului Guvern PSD-ALDE. Reprezentanţii formaţiunii invocă ”afirmaţii calomnioase ale unor membrii PSD şi ALDE la adresa FDGR”, dar şi faptul că nu susţin legile justiţiei şi modul în care au fost demise cele două guverne ale coaliţiei de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”FDGR nu va acorda susţinere Guvernului Dăncilă, iar deputatul său, Ovidiu Ganţ, nu va vota pentru învestirea noului guvern PSD-ALDE, nefiind clarificate relaţiile dintre alianţa de guvernare şi FDGR în urma afirmaţiilor calomnioase ale unor membrii PSD şi ALDE la adresa FDGR, începând cu 2014 şi a faptului că cele două partide nu s-au delimitat de aceste afirmaţii”, au transmis, vineri, reprezentanţii FDGR.

Totodată, FDGR anunţă că  nu este de acord cu intenţia PSD-ALDE de a modifica legile justiţiei, nesusţinând aceste măsuri.

În plus, reprezentanţii formaţiunii anunţă că nu sunt de acord cu modul în care au fost demise cele două guverne PSD-ALDE, ”generându-se instabilitate politică şi o imagine negativă a ţării noastre în străinătate”.

Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, a prezentat, vineri, la sediul PSD, lista viitorului Cabinet, fără a face nicio precizare legată de programul de guvernare şi fără a răspundere întrebărilor jurnaliştilor. Şaptesprezece din cele 28 de posturi de miniştri vor avea alt titular. De asemenea, în Cabinetul Dăncilă vor fi patru vicepremieri, faţă de trei câţi sunt în prezent. 

Miniştrii propuşi în Cabinetul Dăncilă vor fi audiaţi luni dimineaţă, de la ora 8.00, în comisiile parlamentare, iar de la ora 15.00 se va întruni plenul reunit pentru învestirea Guvernului.

Programul a fost stabilit de Birourile Permanente reunite şi anunţat de către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

       

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.