Premierul României Marcel Ciolacu a dispus luni începerea unui control la nivel naţional cu privire la îndeplinirea condiţiilor de autorizare, funcţionare şi exploatare a tuturor instalaţiilor de depozitare şi comercializare a carburanţilor, inclusiv GPL, anunţă Executivul. Ca urmare a acestei decizii, vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, va semna un ordin prin care autorizează prefecţii din fiecare judeţ al ţării să constituie şi să coordoneze echipe mixte de control formate din reprezentanţii instituţiilor de control.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Guvernului, ”decizia vine ca urmare a tragediei petrecute acum două zile la Crevedia şi are ca scop identificarea urgentă a potenţialelor situaţii care ar putea fi produse şi implică riscuri legate de siguranţa publică”. Executivul menţionează că la această acţiune de control vor participa reprezentanţi ai tuturor instituţiilor publice care au atribuţii legale în această privinţă: ISCIR şi CNCIR pentru autorizarea şi controlul instalaţiilor sub presiune; ISU pentru siguranţa în exploatare a punctelor de lucru în care se efectuează operaţiuni cu carburanţi; ITM pentru respectarea obligaţiilor privind contractele de muncă; Agenţia Naţională de Mediu pentru respectarea obligaţiilor de mediu; Poliţia pentru respectarea legislaţiei privind ordinea şi siguranţa publică; ARR şi ISCTR pentru autorizarea şi controlul cisternelor de transport; ANAF şi Vamă pentru respectarea obligaţiilor de natură fiscală. ”Ca urmare a acestei decizii, vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, va semna un ordin prin care autorizează prefecţii din fiecare judeţ al ţării să constituie şi să coordoneze echipe mixte de control formate din reprezentanţii instituţiilor menţionate mai sus”, spune Guvernul. Ministerul Afacerilor Interne va comunica periodic rezultatele acestui control şi va pune la dispoziţia organelor de cercetare penală orice dovezi legate de posibile ilegalităţi, mai anunţă comunicatul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.