Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de lege pentru modificarea articolului 11 din Legea nr. 122/2006 privind azilul în România. Modificarea actului normativ a fost făcută pentru garantarea drepturilor solicitanţilor de azil şi evitarea dispunerii unor soluţii faţă de aceştia, în cauzele penale, sub aspectul infracţiunii prevăzute de art. 262 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, arată comunicatul de presă al Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, au fost incluse modificări exprese, care să permită suspendarea urmăririi penale, respectiv a judecăţii pe perioada derulării procedurii de azil.

Conform sursei citate, pentru cazurile  în care s-a pronunţat, totuşi, o hotărâre definitivă de condamnare, de renunţare la aplicarea pedepsei sau de amânare a aplicării pedepsei, pronunţată pentru infracţiunea de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, a fost introdusă o normă expresă care permite aplicarea cazului de revizuire prevăzut la art. 453 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.