Executivul a adoptat, miercuri, o hotărâre pentru aprobarea Acordului dintre Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă şi Organizaţia pentru cooperare şi dezvoltare economică, semnat la Bucureşti Ia 14 decembrie 2022 şi la Paris Ia 5 ianuarie 2023. Astfel, a fost actualizat Acordul dintre Secretariatul General al Guvernului României şi OCDE, în valoare de 165.000 euro, privind acordarea de asistenţă tehnică părţii române pentru înfiinţarea unui Centru de excelenţă pentru administraţia publică, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul iniţial a fost semnat în luna septembrie 2022, iar actualizarea acestuia s-a făcut în vederea armonizării cu noul an bugetar.

„Înfiinţarea acestui Centru este un obiectiv asumat de România din PNRR care vizează reforma în administraţia publică prin promovarea şi coordonarea unei politici coerente de dezvoltare durabilă la toate nivelurile şi în toate sectoarele statului, cu accent pe transformare digitală şi creşterea relevanţei/utilizarea abordării ştiinţifice în politicile publice de dezvoltare durabilă”, a mai explicat Cărbunaru, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Contribuţia va fi plătită după cum urmează: 70% la semnarea prezentului Acord şi primirea facturii corespunzătoare de la OCDE şi 30% la finalizarea activităţilor şi rezultatelor din Acord, respectiv la momentul livrării documentelor ce fac obiectul asistentei tehnice şi primirii facturii corespunzătoare de la OCDE. Durata prezentului acord va înceta la 30 iunie 2023.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.