Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe afirmă că a primit deja semnale din partea preşedinţiei cehe a UE că raportul de evaluare privind aderarea României la Schengen, care urmează să fie prezentat miercuri este unul pozitiv

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vlad Gheorghe a declarat pentru News.ro, că reprezentantul permanent al Cehiei la UE Edita Hrda a transmis felicitări pentru rezultatele bune ale vizitei de evaluare în perspectiva aderării la Spaţiul Schengen.

Având în vedere că miercuri vor fi prezentate concluziile misiunilor de evaluare din România şi Bulgaria, ambasadorul Cehiei la UE a transmis felicitări României pentru rezultatul obţinut, a precizat europarlamentarul USR.

Conform lui Vlad Gheorghe, diplomatul a precizat în mesajul transmis că admiterea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen este una dintre priorităţile preşedinţiei cehe a UE şi că acţionează pentru facilitarea acestui proces.

O decizie privind admiterea României în Schengen este aşteptată la Consiliul JAI programat în 8 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.