Eurodeputatul USR Vlad Gheorghe afirmă că nu a fost lăsat să participe, duminică, la şedinţa Comitetului Politic al partidului, fiind oprit de către bodyguarzi la intrare pe motiv că nu este „membru activ”. El critică, deopotrivă, partidul şi pe preşedintele acestuia, Cătălin Drulă. „Ne aliem cu cei cărora le-am făcut opoziţie pentru ce, ca să fie linişte?! Cu liniştea asta a băgat-o Dan Barna pe Viorica Dăncilă în turul al doilea în 2019 şi ne-am ales iar cu Iohannis. Cu liniştea asta a ajuns USR în urma extremiştilor anti-europeni în sondaje. Cu liniştea asta e Şoşoacă mai prezidenţiabilă decât Drulă”, remarcă europarlamentarul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI USR explică de ce europarlamentarul Vlad Gheorghe nu a fost lăsat să participe la Comitetul Politic: Pentru că este suspendat, nu putea vota, prin urmare nu a fost trecut pe lista de acces/ Vlad ştia că nu are drept de vot şi acces

 

Vlad Gheorghe, europarlamentar ales din partea USR, relatează într-o postare pe Facebook, că nu a fost lăsat să participe la şedinţa Comitetului Politic al partidului, care se desfăşoară duminică şi care va fi urmată de o conferinţă de presă comună a alianţei Dreapta Unită, din care, alături de USR, mai fac parte PMP şi Forţa Dreptei, conferinţă în care ar urma să fie anunţată lista finală a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare.
„Jandragneria s-a mutat la USR! Am fost întâmpinat cu bodyguarzi la intrarea în Comitetul Politic al partidului azi. (...) Mi s-a spus că «aşa sunt ordinele» şi că «nu figurez ca membru USR» în Registru, «membru activ». Eu ştiu că nu este jurist Cătălin Drulă, dar are totuşi jurişti la partid - i-ar răspunde şi voluntar dacă întreabă, nu trebuie să-i plătească la fel ca pe prietenul Cristian Ghinea”, scrie Vlad Gheorghe, menţionând că nu a primit nicio înştiinţare care să în anunţe că nu ar mai fi membru al partidului. 
El precizează că participarea sa la şedinţa forului de conducere al formaţiunii ar fi una statutară.
„USR, partidul născut la firul ierbii, partidul «altfel», pentru oameni, din mijlocul oamenilor simpli, oneşti, implicaţi are azi bodyguarzi care păzesc intrarea de la Comitetul Politc. Aşa o fi când faci alianţă cu ce-a rămas din UNPR-ul lui Gabriel Oprea în PMP, asta o însemna Forţa Dreptei - nu vă pot spune, pentru că nu am fost lăsat să intru. Repet, nu mi s-a permis să particip în mod statutar în calitatea de europarlamentar USR.  (...) Am spus românilor că vrem o Românie fără penali în funcţii publice şi le-am spus că vrem justiţie, nu corupţie. Acum ne aliem cu cei cărora le-am făcut opoziţie pentru ce, ca să fie linişte?! Cu liniştea asta a băgat-o Dan Barna pe Viorica Dăncilă în turul al doilea în 2019 şi ne-am ales iar cu Iohannis. Cu linştea asta a ajuns USR în urma extremiştilor anti-europeni în sondaje. Cu liniştea asta e Şoşoacă mai prezidenţiabilă decât Drulă”, mai scrie politicianul.
El mai susţine că „românii nu vor linişte, vor să nu mai fie hoţi la putere şi nu vor vota niciodată pe unii care vin cu foşti hoţi sau cu partenerii lor de mână să-i mintă că vor schimba România”. 
Vlad Gheorghe le răspunde şi celor care îi spun că „rufele se spală în familie”, susţinând că a încercat în repetate rânduri să discute cu Cătălin Drulă şi cu conducerea USR, formal sau informal, dar că acest lucru nu a fost posibil. 
„Nu am altă soluţie decât să spun public ceea ce se întâmplă. Nu îmi face nicio plăcere, este dincolo de ruşinos ceea ce se întâmplă. (...) Cine critică este fie suspendat, fie exclus din partid si ar trebui să acceptăm asta ca pe o stare de fapt? Să fie linişte, ni se spune acum, de parcă asta contează, nu să facem ceea ce este statutar, legal, moral, ceea ce am promis românilor când am intrat în politică să schimbăm ţara asta.  (...) Misiunea USR este să schimbe ţara asta, nu să reciclăm figuri controversate. Pentru asta trebuia să ne batem la podium cu PSD şi PNL, nu să prindem un chinuit loc 4 în opţiunile de vot ale românilor. Nu răspunde nimeni pentru dezastrul ăsta?”, mai spune europarlamentarul, care transmite, în final, un mesaj formaţiunii din care face parte: „USR, trezeşte-te!”.
La un comentariiu potric=vit căruia nu a mai plătit cotizaţia la partid şi a fost înştiinţat.
„Potrivit e-USR din ianuarie 2022 nu a mai fost plătită cotizaţia, astfel că din iunie 2022 ai fost suspendat pentru neplata cotizaţiei. Ai primit şi înştiinţări despre toate acestea”, îi scrie aceasta lui Vlad Gheorghe.
”S-a trimis memo ”de la centru” cu cotizaţia mea? Poate mai citim şi noi statutul ăla, să vedem ce scrie în el, chiar dacă Cătălin Drulă şi prietenii nu-l mai respectă de nicio culoare”, a replicat Vlad Gheorghe.
 Un alt internaut îl întreabă pe Vlad Gheorghe: „Cotizaţia o mai plătim şi noi conform statutului?”, iar europarlamentarul îi răspunde: „Tot cu punctajul ăsta? N-au aflat deja toţi să e ilegală? Înţeleg că ”echipa câştigătoare” se obişnuieşte cu dosarele penale, dar eu nu mi-am schimbat principiile şi tot jurist rămân”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.